REKLAMA
Witam wszystkich, szukam samochodu w budżecie 15-20k do jazdy głównie po mieście, często krótkie odcinki. Sporadyczne wyjazdy gdzieś poza miasto, ale nie dalej niż 100km. W przeciągu ostatnich 2 lat zrobiłem po 7000 km rocznie i nie zanosi się na to żebym robił więcej. Przez 6 lat jeździłem Oplem Astrą G 1.6 101km 2000r. i zrobiłem nią ok. 50k km.
Jedyne wymagania, które mam to:
1. Silnik benzynowy lub benzyna+lpg, maksymalnie 2.0 lub 150km, ale preferuje mniejszy, w zależności od modelu samochodu, ale żeby dało się wyprzedzić na trasie jak będzie potrzeba.
2. Nie combi, ale pojemny bagażnik, z "dużym otworem" bagażnika żeby dało się wsadzić trochę wieksze rzeczy (do Astry G wchodził mi cały rower koła 29 cali, bez rozkręcania), dla przykładu Astra G, Vectra C Liftback, Mondeo MK4, ale ten ostatni już poza budżetem.
3. Łatwo dostępne i dosyć tanie części, jak najtańsza eksploatacja.
Rozglądam się za Oplem Vectrą C Liftback/Hatchback 2006-2008r silnik 1.8, ale przez ostatni tydzień praktycznie nie doszło żadne ogłoszenie z mojej okolicy +200km, a potrzebuję kupić samochód w najbliższych tygodniach.
Będę wdzięczny za propozycje modeli samochodów, które spełniają powyższe wymagania, z góry dzięki