REKLAMA
Cześć,
Od jakiegoś czasu myślę o zmianie auta. Roczne przebiegi nie za duże, może 15kkm zwykle nie mniej niż 20km jednorazowo, jakieś 3km wypady na zakupy sporadycznie (większość ogarniam firmowym autem). Tak naprawdę na moje potrzeby jeśli chodzi o wielkość wystarczyłby segment c. Problem w tym, że absolutnym must have jest automat a niewiele takich egzemplarzy jest na rynku. Mam 27 lat więc raczej nie chcę "dziadkowozu" pokroju passata.
Podsumowując
- segment c/d, sedan lub kombi
- raczej w miarę udany diesel pod maską, który pozwoli na sprawne poruszanie się
- automat, który w razie awarii nie spowoduje zawału serca (więc raczej odrzucam dwusprzęgłowe skrzynie)
- z pakietem startowym chcę się zmieścić w 30k więc na auto powiedzmy 27
- auto nie musi być skrajnie najtańsze w użytkowaniu, chcę mieć coś "fajnego"
Research zrobiłem, sprawdziłem co w ogóle da się kupić, znam wady/zalety tych aut. Chciałem AR159 ale jest problem z podażą na rynku a nie chcę jeździć po całym kraju, jak coś się trafi w rozsądnej odległości to kupię. Laguna 2.0T/dci, C5 2.0hdi, Insignia 2.0 cdti. Najmniej z tego towarzystwa jestem przekonany do insigni ale jest jej na rynku najwięcej więc chcąc nie chcąc biorę pod uwagę.
Jest jeszcze coś co mogę dodać do typów?