Gniazdo wejściowe komputera

12 Lis 2008, 14:55

WIE KTOś MOżE GDZIE SIę ZNAJDUJE?
radek5277
Początkujący

12 Lis 2008, 16:32

przy prawym kolanie siedzac w fotelu ;)
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

12 Lis 2008, 17:35

Chyba przy stopie :wink:
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

12 Lis 2008, 20:00

motorro napisał(a):Chyba przy stopie :wink:

Oczywiście .W okolicy pedała gazu,po prawej stronie,przymocowane do obudowy centralki od ogrzewania.No bo chyba chodzi o gniazdo diagnostyczne.
Freelander TD4
MCARTUR
Aktywny

Miejscowość: gdzieś na południu

13 Lis 2008, 18:17

Nie wiem jak jest u was ale u mnie jest przy lewej stopie od strony pasażera(przy nawiewie).
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

20 Gru 2008, 09:12

U mnie też jest przy lewej stopie pasażera. I też go szukałem przez trzy miesiące. Widocznie są takie i takie wersje. 8)
passat1
Początkujący

20 Gru 2008, 16:45

A może te z gniazdem przy lewej stopie pasażera są po przekładce. Apropos jak najlepiej poznać auto "przekładane"?
... byle do 15:00, byle do piątku ...
HUBI
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: www

20 Gru 2008, 20:24

podaj nr nadwozia w serwisie bedziesz wiedzial na sto procent czy nie jest po przekladce
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

03 Kwi 2009, 18:30

landrowery angliki maja po stronie lewej czyli po przekladce przy pedalach a europejczyki maja po prawej stronie.
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz

10 Kwi 2009, 22:56

Witam. kiedyś jak coś próbowałem wykminić z komputerami do samochodów to wygooglałem, że gniazda do podłączenia kompa do auta zazwyczaj znajdują się:
1.przy lewej nodze pasażera
2.po środku kokpitu (tam przy drążku zmiany biegów) oczywiście pod jakąś sensowną zaślepką
3. pod maską.
freelander ma akurat tak jak napisali koledzy wcześniej w opcję nr.1 tylko teraz zależy czy anglik czy europejczyk. producent raczej nie umieści gniazda w stronę kierowcy ponieważ mogło by to utrudniać diagnozę przey zapalaniu, jeździe itp. więc kierunek w jakim jest skierowane to gniazdo może nam podpowiedzieć czy jest to anglik czy nie(chociaż jak ktoś chce się bawić to i tak wszystko dopieści i ciężko będzie rozpoznać). pozdrawiam!!
kruchy1111
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radom

11 Kwi 2009, 09:45

Jesli ktoś kiedyś bał sie że mu ukradną bryke to po podłączeniu do tego gniazda może wyć alarm i odłącza zapłon.Wtedy należy szukać pod siedzeniami kierowcy i pasażera, albo jest ukryte pod kokpitem tzn. tam gdzie był tylko wsadzone pół metra dalej w stronę drążka zmiany biegów.Ja w swoim Audi zobaczyłem że mam 5 wtyczek i tylko jedna jest właściwa, po której podłączeniu nie wyłącza się zapłon :lol: .
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika