Godne BMW E34 za 4-5k

16 Mar 2012, 20:29

Witam!
Cztery lata temu sprowadziłem sobie z Niemiec BMW E34 2,5 TDS. Kupiłem fure od pierwszego właściciela do końca serwisowaną z przebiegiem 197kkm. Bmw miało jedynie zderzak i nerke do wymiany bo dziadunio gdzieś oparł sie o jakiś słupek.
Teraz mam 250kkm i nigdy nic się nie zepsuło. Jedyną niewielką wadą jest to że pali mi 10l ON/100 km. Bardzo jestem zadowolony i dlatego chcę kupić E34 dla syna tylko że z silnikiem benzynowym z instalacja LPG. Chcę kupić dobry egzemplarz jednak przeglądając allegro jakoś żaden mi sie nie spodobał w tym przedziale cenowym.
Czy waszym zdaniem budżet jest odpowiedni aby kupić dobry egzemplarz? Jeśli tak to proszę o propozycję, ponieważ nie znam się na autach i przeglądając ogłoszenia nie widzę takiego egzemplarza który mógłbym postawić obok swojej Buni.
P.S szlag mnie trafia jak widzę w ogłoszeniu przebieg poniżej 300kkm i fotel podarty że nie ma na czym usiąść.
Przepraszam że się tak rozpisałem ale chciałem dokładnie przedstawić swoje oczekiwania.
dandi13
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 08 2011
Auto: BMW 5 E34 2,5TDS 143KM Automat

16 Mar 2012, 20:42

BMW E34 powoli przechodzi już do klasyka, teraz na rynku zostały albo odrestaurowane, takie które ktoś szanował albo takie które poprostu miały jeździć i nikt o nie nie dbał. Za 4-5K może i wyrwiesz jakąś E34 ale radze zostawić sobie jeszcze troche w zapasie aby jednak samemu ją doprowadzić do porządku. Wtedy będziesz pewien czym jeździsz i będzie to wyglądało jak samochód a nie szrot ledwo trzymający się drogi.

Swoją drogą sam marzyłem ostatnio o E34 aby kupić zaniedbaną i przy niej od podstaw zrobić, tzn doprowadzić ją do stanu bliskiemu ideałowi ; )
Rafalek7
Początkujący

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
Prawo jazdy: 23 08 2010
Auto: VW GOLF IV

16 Mar 2012, 22:27

Nie napalaj sie odrazu na pierwsza lepsza ponieważ większość E34 w tych pieniądzach będzie już pewnie zmęczona.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Mar 2012, 23:07

BMW.... to trudno bedzie... Ostatnio ogladalem e36 na allegro - wszystkie sa tak pozajezdzane, ze szok... jedynie perelki za 12tys itd
...
numberOne
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olsztyn
Prawo jazdy: 10 03 2011
Przebieg/rok: 32tys. km
Auto: mam
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

17 Mar 2012, 01:02

Dać da radę, ja miałem okazję kupić za 5 tys z 2.0 129KM ale silniczek i zawieszenie igiełka, tylko trochę rdzy i w środku do porobienia. Ideałów nie ma ale jeśli silnik w porządku zadbany i zawieszenie to kupować. Lakier i środek można zrobić, gorzej jest silnik doprowadzić do dobrego stanu jak zaniedbany.
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Typ: Sport/Coupe

17 Mar 2012, 05:48

Czasami zdarzają sie rodzynk,pamiętam jak jeden gość ode mnie z miasta końcem tamtego roku sprzedawał BMW E34,zadbane i serwisowane w ASO do końca,początkowo chciał za niego 8000zł ale że nikt nie chciał to ostatecznie poszła za 5200zł,wiem bo pisał sam o tym na jednym z forum.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Największy na świecie salon Audi w Dubaju
    Nowy salon Audi doskonale wpisuje się w obraz Dubaju - miasta rekordów. Niedawno odbyło się tu uroczyste otwarcie największego na świecie showroomu marki z czterema ringami. Uroczystość uświetnił występ amerykańskiej ...