Godne uwagi i obejrzenia! Kierowcy nie jest f

24 Lip 2008, 17:36

:oops:
Obejrzałem ten film i sie troche przestraszyłem.. Do tej pory mogłem sam wybrac kto naprawi moj samochod i za jakie pieniadze.. Teraz okazuje się ze po 2010 bede musial "sponsorowac" wielkie koncerny motoryzacyjne..
W niezaleznych warsztatach moglem dostac te same czesci do auta- za mniejsze pieniadze! Teraz moze stac sie tak, ze tych czesci nie dostane lub mechanik nie bedzie mial danych technicznych do mojego wozu.. Eurodeputowani- DO ROBOTY!!!
http://www.sprawneauto.forumsamochodowe.pl/filmy.php zobaczcie sami
proauto59
Nowicjusz

27 Lip 2008, 00:30

Tak na przyszłość kolego, jest opcja "Edytuj", więc jeśli zapomniałeś czegoś dopisać w swoim poście, nie pisz kolejnego, tylko popraw ten co już napisałeś.
Pozdrawiam
safari
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pleszew

27 Lip 2008, 10:32

Temat poprawiłem,a następnym razem stosuj się do tego,co podpowiedział ci kolega Safari.
Nie wiem,o czym piszesz,bo pod linkiem,który podałeś otwera się filmik Pascala,dotyczący jakiejś reklamy.Przynajmniej u mnie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

27 Lip 2008, 13:59

Obejrzyjcie, ten film znalazlem rowniez na youtube`ie..
[youtube]http://pl.youtube.com/watch?v=iF3dgtXKfew[/youtube] :oops:
proauto59
Nowicjusz

27 Lip 2008, 14:31

:oops: k***a obejrzalem to.. Ej komu oni z tym na reke? Chyba tylko takim duzym firma jak np Mercedes, BMW- czyli samym duzym koncerna. Skoro ja nie mam nowego samochodu to w takim razie bede musial jechac z nim do autoryzowanego warszatu. Nie bedzie mnie na to zwyczajnie stac :twisted:
vwrc
Nowicjusz

28 Lip 2008, 17:25

heh... przyjdzie przesiąść się na rower :)
A tak na poważnie. Faktycznie, tak jak ta kobieta powiedziała, będzie złamane podstawowe prawo konsumenta - prawo wyboru. Wprawdzie nie jeżdżę do pierwszego lepszego mechanika, ale też nie mam zamiaru jeździć do ASO. No chyba, że auto będzie nowe i na gwarancji. Ale gdy tylko gwarancja się skończy, to będę jeździł naprawiać tam gdzie tanio i dobrze naprawiają, albo sam, jeśli to będzie pierdoła (wymiana filtrów, oleju, opon, etc.)
Coś mi się zdaje, że to w Polsce i tak nie przejdzie - polak jest zbyt cwany i pomysłowy i niezbyt skory do wydawania kasy, jeśli można zrobić coś taniej, a tak samo dobrze (a może i nawet lepiej :) ). (wiem to choćby po sobie :D )
safari
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pleszew
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najnowsze BMW serii 7
    BMW serii 7 - luksus na miarę przyszłości. Ten najnowocześniejszy w historii bawarskiego koncernu model będzie można zobaczyć już 24 listopada 2015 r. na targach Fleet Market w Centrum EXPO XXI w Warszawie. BMW serii 7 – ...
    Mitsubishi ASX, LANCER i COLT z instalacjami LPG
    W polskich salonach Mitsubishi Motors są już dostępne modele ASX, Lancer i Colt z instalacjami LPG z pełną gwarancją. W takie instalacje można wyposażyć zarówno nowe samochody, jak i używane modele marki Mitsubishi. ...

30 Lip 2008, 23:01

Zgadza sie! Ale z Polakami jest tez tak ze zostawiaja wszystko na ostatnia chwile albo dobra szansa, okazja ucieka im z przed nosa! I tak moze byc rowniez tutaj! A nawiazujac to jednej ze wczesniejszych wypowiedzi kto powiedzial ze "orginalne" czesci nie znajduja sie u mechanikow?
proauto59
Nowicjusz

30 Lip 2008, 23:46

Ten temat to oddzielna sprawa! ORYGiNALNE czesci! To sa te same czesci co w salonie tylko bez loga samochodu- I TYLLE :roll:
Ludzie nie badzmy idiotami! Kto produkuje np wycieraczki bosha? Bosch czy mercedes?? :lol:
melon333
Nowicjusz

Miejscowość: Mińsk Maz

31 Lip 2008, 00:07

Ja wiem, ja wiem- Bosch!! :o a teraz tak serio! To na serio skandal..
Ludzkii gadanie tez jest dziwne- ale tak to juz sie przyjelo ze w autoryzowanym jest lepiej... ale przeciez i tu i tu sa mechanicy, ok moze troche czysciej, ale za to ze jest troche czysciej mam plac stokroc wiecej hajsu za czesci, naprawe itp?
NIE ZGADZAM SIE :oops:
proauto59
Nowicjusz

02 Sie 2008, 16:23

jestem zmartwiony tym co się stanie gdy zabraknie GVO ??? nie bardzo rozumiem tych gości co siedzą za biurkami... według tego co zrozumiałem po 2009-2010 roku zabronią nam naprawiania naszych aut w zwykłych warsztatach tylko będą nas odsyłać do tych największych i najdroższych xD... totalny bezsens :D to w takim razie co się stanie gdy jednak złamiemy to ich głupie rozporządzenie i pojedziemy naprawić samochód do jakiegoś mechanika ??? To co za kare rozbiorą nam pojazd i będą kazać naprawić go w autoryzowanym serwisie czy zabiorą nam dowód rejestracyjny pojazdu :lol: :lol: :lol: Po prostu już im się nudzi i szukają sposobów żeby ludzi po kieszeni trzepnąć ... W końcu nie mogą nam nakazać gdzie mamy naprawiać czy serwisować nasze pojazdy bo one są tylko naszą własnością :x ...Według mnie to rozporządzenie o likwidacji GVO i zrobienia ,, monopolu " na części samochodowe jest nie możliwe do przejścia, za dużo ludzi by się zbuntowało.
Samochód jest bogiem, prędkość nałogiem, nitro zabawą a tuning podstawą ;-)
conest997
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Olsztyn
Auto: BMW E36 coupe 2.0 170 km

02 Sie 2008, 16:29

czuli ze jak ktos serwisuje samochody w aso to go to rybka ??

to rybka mnie to :lol:
Manfred
Aktywny