Golf 2 1.6 TD

27 Lut 2011, 13:55

Witam mam mały problem ze swoim golfem a mianowicie nie działa mi w nim ogrzewanie.Temperatura jest niby w nornie a w samochodzie cały czas wieje zimne powietrze :cry: . Proszę o pomoc może ktoś wie co to za przyczyna.

Dodano: 27 Luty 2011, 18:45
Pomóżcie koledzy mi zdiagnozować ten problem
Ostatnio edytowany przez Kamiltd, 01 Mar 2011, 17:44, edytowano w sumie 1 raz
Kamiltd
Nowicjusz

Miejscowość: Ostrołęka

28 Lut 2011, 12:34

nagrzewnica, sprawdz czy nie jest zatkana. czy węże ktore do niej idą są oba ciepłe
tibu1
Początkujący

Miejscowość: kraków
Prawo jazdy: 18 11 2007

28 Lut 2011, 19:02

przewody obydwa się nagrzewają i temperatura tez na zegarze jest w porządku a w samochodzie ciągle zimno i już sam nie wiem co mu dolega :sad:
Kamiltd
Nowicjusz

28 Lut 2011, 19:47

to mozliwe że pokrętło zimno-ciepło jest walnięte i nie przełączy.
tibu1
Początkujący

01 Mar 2011, 07:18

a jakoś to można sprawdzić czy te pokrętło dobrze działa.Na jakiej to zasadzie wo gule działa?A może przewody co ido do nagrzewnicy się nagrzewają a nagrzewnica jest zimna nie wiem własnie tego.
Kamiltd
Nowicjusz

01 Mar 2011, 10:05

schyl się pod deske i może jest gdzieś na widoku to dotkniesz i zobaczysz, a pokrętło, no to trzeba rozebrać i zobaczy czy nie przeskakuje
tibu1
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

CityMakers - mobilność miejska w Paryżu
    Grupa Renault nawiązuje współpracę z firmą NUMA, akceleratorem innowacyjnych projektów, aby z firmami AXA, Nissan, RCI Bank and Services i Merostwem Paryża rozpocząć program CityMakers. CityMakers to dziesięciomiesięczny ...
    Samochody klasy A - przegląd rynku
    Najmniejsze miejskie samochody mają na naszym rynku ustabilizowaną pozycję – przede wszystkim ze względu na swoją cenę, która rzadko przekracza kwotę 40 tys. zł. Co więcej, producenci coraz lepiej wyposażają ...

01 Mar 2011, 17:49

Nie wiem, czy się tak da w twoim autku, ale najlepiej by bylo zdemontować panewl ogrzewania i kręcąć pokrętłem od ciepło/zimno patrzeć, czy linka się przesuwa. Mogła się ona wypiąc z mocowania i nie otwiera klapy. Mogła się też zerwać albo przy pokrętle albo przy klapie. Jedno jest pewne - skoro weże z i do nagrzewanicy są ciepłe, a wieje zimnem, to nie otwiera się klapa przy nagrzewnicy, która kieruje powietrze z zewnatrz przez nagrzewnicę do środka. Jest ona cały czas zamknięta i zasłaniając nagrzewnicę kieruje powietrze do kabiny prosto z zewnątrz.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

01 Mar 2011, 20:44

Dziś własnie rozebrałem nagrzewnice przeczyściłem i grzeje ale trochę słabo przewody obydwa SO goronce ale coś długo temperaturę łapie i pewnie dlatego słabo grzeje to pewnie wina termostatu jak myślicie?
Kamiltd
Nowicjusz