Golf 2 - problem z nagrzewnicą. POMOCY

26 Paź 2008, 18:36

Witam,
mam problem z nagrzewnicą w golfie 2 - przecieka. Jeszcze nie oddałem do mechanika.
Czy ktoś wie jaki może być koszt naprawy albo czy to duży problem samemu ją zrobić??
Próbowałem dzisiaj do niej się dostać ale strasznie dużo rozkręcania więc zostawiłem ten problem na jutro
sever321
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kwidzyn/Bydgoszcz/Czersk
Prawo jazdy: 18 11 2004
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Toyota Avensis T22
Silnik: D-4D 2.0
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

26 Paź 2008, 19:22

kolego ze zrobieniem tego samemu nie jest taka tragedia,ale jest sporo odkręcania a koszt takiej naprawy np w moim warsztacie to jakieś 250 zł,podejrzewam że znajdziesz taniej.więc nie warto się chyba samemu męczyć.pozdrawiam
autolucas
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Płock

26 Paź 2008, 19:51

Wyciągnięcie nagrzewnicy jak robisz to pierwszy raz zajmuje 2 godziny.Trzeba wymontować kierownicę i cały panel z licznikiem.Na przegrodzie czołowej za silnikiem masz kilka śrub.Sprawdź nową nagrzewnicę przed montażem bo było dużo reklamacji na tych najtanszych.
Składanie też jest proste.
andrzej_124
Stały forumowicz

26 Paź 2008, 20:04

Dzięki panowie. Troszeczkę grzebałem w necie i faktycznie rozkręcania jest mnóstwo a nowa nagrzewnica to już od 25zł ale myślę, że za 40 już powinny spełniać swoją rolę.

Jeżeli ma ktoś jeszcze coś do dodania to proszę bardzo.
sever321
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kwidzyn/Bydgoszcz/Czersk
Prawo jazdy: 18 11 2004
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Toyota Avensis T22
Silnik: D-4D 2.0
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

12 Sty 2011, 12:12

Hej znacie jakieś warsztaty godne polecenia które naprawiają nagrzewnice gazowe?
Ostatnio edytowany przez jarilitmanen, 13 Sty 2011, 23:33, edytowano w sumie 1 raz
jarilitmanen
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus UX z najwyższymi wynikami w testach zderzeniowych
    Amerykański ośrodek badawczy Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) sprawdził poziom bezpieczeństwa nowego Lexusa UX. Konstrukcja crossovera i zainstalowane w nim systemy bezpieczeństwa okazały się tak skuteczne, że ...
    Off-roadowe Toyoty dla niderlandzkiej policji
    Toyota podpisała umowę z Policją Narodową w Niderlandach na dostarczenie floty nowych samochodów terenowych. Do służby w policji zostały wybrane Toyota Hilux i Toyota Land Cruiser. Zdecydowały o tym ich możliwości ...