GOLF 3 1.6 94r Problem z odpaleniem tak jak by nie było

09 Sty 2009, 09:35

Golf 3 benzyna ( bez gazu) w po dwóch nocach najwiekszych mrozów odpalił rano bez problemu, po przejechaniu 100 km kolejnego dnia gdzie było zaledwie -2 stopnie zaraz po odpaleniu i przjechaniu 20 metrów zgasł ( tak jak by zabrakło benzyny) Kręciłem troche rozrusznikiem kręci kreci i nic, dodając gazu kreci z towarzyszącym dławieniem, nie chcialem przesadzać z wciskaniem gazu wiec teraz pisze tu. NIe mam pojecia o mechanice pojazdów. Paliwo zamarzło w przewodach - chyba nie bo po mrozie -18st odpali a kiedy bylo -2st juz nie... nie mam pojecia POMOCY!!!
dawidm
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • 18 Sty 2010, 23:37

Witam kolege serdecznie, ja mam podobny problem. Moj golfik 1.6+Lpg na mrozie odpalał na tyk natomiast dziś gdy było około zera na bęzynie niechce mi zapalic a po przełączeniu z gazu na bęzyne podczas jazdy zaczyna sie dusic i zwalania do momentu az zgasnie w czym problem pozdrawiam i proszę o pomoc :twisted:
    rahim202
    rahim202
    Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
      Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
      Ciągniki balastowe z siłą uciągu lokomotywy!
      Najważniejszym parametrem ciągnika balastowego jest siła uciągu. Jest ona uzależniona nie tylko od mocy silnika, ale także od tego, jak skutecznie jest przekazywana na osie ciągnika – te zaś muszą mieć zapewniony stały ...