Golf 3 1.6 +LPG problem z odpalaniem na bęzynie

19 Sty 2010, 00:29

:twisted:

[ Dodano: Pon Sty 18, 2010 23:32 ]
Witam serdecznie, ma następujący problem, posiadam Golfika 3 z 94 roku z LPG i owy golfik czasami niechce zapala mi na bęzynie, muszę go kręcic klika razy natomiast podczas jazdy na gazie jest ok a po przęłączeniu na bęzyne traci moc i zwalnia do momętu az zgasnie proszę o pomoc
rahim202
rahim202
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa
  • 19 Sty 2010, 01:51

Na początek przyjrzyj się jak wygląda filtr paliwa. Najlepiej go wymienić jeżeli od dawna go tam masz. Jeżeli to nic nie da sprawdź jak wyglądają świecie kable itd... Jeżeli nadal nic to nie da, to postaraj się wypalić jak najwięcej benzyny/ albo ją zlej, nalej świeżej benzyny typu verva i dolej specjalnego środka do czyszczenia wtrysków/wtryskiwaczy w odpowiednich stosunkach. (Nie podałeś co to za silnik a ja nie mam bladego pojęcia co ma vw pod maską) więc niech ktoś dobierze ci odpowiedni. Jeżeli to nie pomoże to mechanik, albo co najmniej diagnosta który powinien sprawdzić ciśnienie pompy, wtryskiwacze, czujnik halla, sterownik gazu, komputer, i setki innych. Życzę powodzenia i daj znać co bolało te autko
    Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy
    szakal1990
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolska

19 Sty 2010, 09:55

szakal1990 napisał(a):Na początek przyjrzyj się jak wygląda filtr paliwa. Najlepiej go wymienić jeżeli od dawna go tam masz. Jeżeli to nic nie da sprawdź jak wyglądają świecie kable itd... Jeżeli nadal nic to nie da, to postaraj się wypalić jak najwięcej benzyny/ albo ją zlej, nalej świeżej benzyny typu verva i dolej specjalnego środka do czyszczenia wtrysków/wtryskiwaczy w odpowiednich stosunkach. (Nie podałeś co to za silnik a ja nie mam bladego pojęcia co ma vw pod maską) więc niech ktoś dobierze ci odpowiedni. Jeżeli to nie pomoże to mechanik, albo co najmniej diagnosta który powinien sprawdzić ciśnienie pompy, wtryskiwacze, czujnik halla, sterownik gazu, komputer, i setki innych. Życzę powodzenia i daj znać co bolało te autko

co do resztu to kolega szakal ma racje ale co maja do tego kable i swiece skoro na gazie jest ok???? kolego czytaj co pisza
    kamilszczak01

19 Sty 2010, 12:40

Nie wiem co mają kable do tego, spytaj mojego elektryka. Gdy mojemu ojcu silnik zaczął świrować tak ja ma tu kolega opisane, elektryk wymienił kable i działa. Uzasadniał to faktem że benzyna potrzebuje mocniejszego prądu, czy coś takiego. A paradoksem jest to że kable kosztują 35 zł a on wziął za 15 minut 65 zł więc lepiej je sprawdzić.
    Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy
    szakal1990
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolska

19 Sty 2010, 18:10

Witam, mój golfik ma silnk 1.6+LPG, chodzi własnie oto ze świece, i filtry były wymienione więc muszę wszystko dokładnie zbadac dziś zabieram sie do roboty więc jak bede miał przyczyne awarii opisze ku pomocy innym dzięki za porady
    Pozdrawiam :twisted:
    rahim202
    rahim202
    Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak działa układ chłodzenia w samochodzie?
      Układ chłodzenia w samochodzie ma za zadanie utrzymać silnik przy optymalnej temperaturze pracy tak aby zapobiec jego przegrzaniu. Z czego składa się układ chłodzenia w samochodzie? - pompa wody, - termostat - czujnik temperatury ...