Golf 3 czy Ibiza 2(przed fl)?

03 Kwi 2016, 22:00

Witam, poszukuje taniego autka do pracy, czasami jakiś wypad za miasto do 2500zł za samo auto (mam więcej ale na opłaty i ewentualnie naprawy), wpadły mi w oko te dwa modele wymienione w temacie (najlepiej silnik benzynowy i 5 drzwi), który bardziej polecacie, a może macie dla mnie jakieś inne propozycje? Proszę o pomoc w wyborze, przeglądałem ogłoszenia do max 50km od Gostynia(wielkopolska) i trafiłem na parę ciekawych ofert jednak nie mogę się do końca zdecydować. Przepraszam jeśli to zły dział
Mateo45
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 01 2014
Przebieg/rok: 4tys. km
Auto: Nie mam
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

04 Kwi 2016, 08:12

Przy takich autach lepiej kierować się stanem technicznym a nie opiniami. Nie można powiedzieć które jest bardziej awaryjne bo są to bardzo zbliżone do siebie samochody pod tym względem. Samochód za 2500 pln nie może stać się skarbonką także warto go dobrze przejrzeć pod względem technicznym.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska

04 Kwi 2016, 09:08

Najtańsza opcja, aczkolwiek przebieg prawie 300tyś::
[link do oferty na Olx wygasł]
Ten mi się spodobał:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Gaz raczej dobrze znosi:
Jeszcze wpadła fiesta w oko, ale na jakiekolwiek większe naprawy nie starczy do końca miesiąca:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Które wy byście wybrali? Wiadomo że to nie okazy nowości, ale czymś muszę dojeżdżać
Większość jakie znalazłem to wersje 3 drzwiowe, a ja uparłem się na 5 więc dużego wyboru nie mam
Mateo45
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 01 2014
Przebieg/rok: 4tys. km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pierwszy na świecie SUV z elektrycznym napędem
    Idea samochodu elektrycznego jest równie stara jak sama motoryzacja. Już w pierwszej dekadzie XX wieku wydawało się, że pojazdy zasilane prądem elektrycznym będą dominowały nad autami spalinowymi. Stało się jednak ...