Golf 3- uszczelka pod glowica

23 Sie 2010, 21:38

mam taki problem, wymienilem silnik w moim golfie i po pewnym czasie okazalo sie ze saczy mi sie olej z pod glowicy a w moim poprzednim silniku uszcelka byla nie dawno zmieniana i planowana glowica. i chcilabym sie dowiedziec czy mozna przlozyc ta dobra usczelke i glowice do tego drugiego silnika?
pawel007x
Nowicjusz

23 Sie 2010, 21:41

pawel007x napisał(a):czy mozna przlozyc ta dobra usczelke i glowice do tego drugiego silnika?

1/ Głowicę jak najbardziej tak
2/ Uszczelka glowicy absolutnie nie.... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

03 Wrz 2010, 12:56

pawel007x napisał(a):mam taki problem, wymienilem silnik w moim golfie i po pewnym czasie okazalo sie ze saczy mi sie olej z pod glowicy a w moim poprzednim silniku uszcelka byla nie dawno zmieniana i planowana glowica. i chcilabym sie dowiedziec czy mozna przlozyc ta dobra usczelke i glowice do tego drugiego silnika?

Dokładnie tak jak napisał Migi60

Przełuż głowicę wymień usczelkę i śmigaj :mrgreen: , ale za nim to zrobisz przejrzyj silnik dokładnie czy aby napewno wali z pod głowicy , bo moze okazać się jakis walnięty symerilng lub inna uszczelka.
opelgolf
Nowicjusz

Miejscowość: Zielona Góra

03 Wrz 2010, 13:03

uszczelkę zawsze dajemy nową, tak samo jak śruby mocujące głowice,
głowice przed montażem należy sprawdzić pod kątem szczelności i splanować aby za chwile nie pojawiło nam się to samo (przy okazji sprawdzamy zawory i gniazda czy nie są już do wymiany), teoretycznie powinno się też sprawdzić gładź bloku w miejscu styczności z uszczelką
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

03 Wrz 2010, 18:12

Jeżeli uszczelka była porządnej firmy i była właściwie dociągnięta to można ją powtórnie założyć.
andrzej_124
Stały forumowicz

04 Wrz 2010, 13:02

andrzej_124 napisał(a):Jeżeli uszczelka była porządnej firmy i była właściwie dociągnięta to można ją powtórnie założyć.

Co Ty wypisujesz..nigdy ale to przenigdy nawet firmowe, oryginalne, markowe uszczelki nie zakładamy powtórnie..
rafi195
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jesień i niespodziewane leśne zwierzęta na drodze
    Teraz, kiedy zmierzch zapada dużo szybciej, a dodatkowo pogoda potrafi być mglista i deszczowa, łatwo można nie zauważyć zwierzęcia wybiegającego na jezdnię. Większość dzików, saren i innych leśnych zwierząt ginie ...

04 Wrz 2010, 14:01

Jeżeli uszczelka była nie dawno montowana i nie uszkodziła się przy ściąganiu głowicy możesz śmiało ją założyć powtórnie. Pakietową uszczelkę można montować nawet 3 razy i nic się nie stanie.
andrzej_124
Stały forumowicz

04 Wrz 2010, 16:02

tak ale z tą samą głowicą i tym samym blokiem :wink:
a tu masz 2 różne :wink:
uszczelka to nie taki wielki koszt :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)