GOLF 4 1.6 - problem przy odpalaniu, krztuszenie

13 Cze 2020, 14:01

Witam. Ostatnio gdy zostawiłem samochód na dłużej to coś się stało, kiedy wróciłem to spróbowałem odpalić lecz gdy przekręciłem kluczyk to mi się zsuną, niby chciałem odpalić ale zgasł wiadomo, po tym chciałem odpalić lecz klekotał i nie chciał odpalić, dopiero za 4 razem się udało i po chwili czułem jakby był dość słaby, po czasie było wszystko dobrze. Być może wszystko jest dobrze ale nie byłbym sobą gdybym się nie upewnił, dziś zrobiłem nagranie pracy silnika dla sprawdzenia czy naprawdę jest jakaś usterka, być może sobie po tej akcji tak wmawiam.

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Czy może to być taka wina że samochód stoi ciągle na pełnym słońcu ? Moim zdaniem gdy odpalam samochód to już nie odpala tak jak wcześniej, po odpaleniu tak troszkę jakby się krztusił na postoju. Pytałem kolegi co to może być to powiedział mi że to wina rozrusznika, być może, co wy o tym sądzicie? Czy przesadzam? Z góry mówię że będę musiał zostawić samochód na postoju ponieważ za niedługo jakę na dłużej i nie ma kto o niego dbać więc wolałbym to załatwić. Czy to może być też wina niezmienionego oleju? Chciałbym zrobić to po powrocie.
Dzięki i pozdrawiam.
DawidzioR
Nowicjusz

15 Cze 2020, 14:42

Moim zdaniem nic tu niepokojącego nie widać. Olej oczywiście powinieneś wymienić jak nie był dawno zmieniany lub jak zrobiłeś więcej niż 10tkm. Sprawdź jeszcze poziom oleju czy czasem nie ma go za mało.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

16 Cze 2020, 09:47

Dzięki wielkie za pomoc ,olej chciałbym wymienić dopiero wtedy gdy skończę harować za granicą ,być może to jest ten problem że olej nie był dawno zmieniany,dzieki :)
DawidzioR
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Z9 Gran Turismo 1999
    Koncept BMW Z9 Gran Turismo ma wyznaczać kierunek rozwoju wzornictwa motoryzacyjnego w XXI wieku. Przejrzystość, dynamika i technologia, która dzięki zastosowaniu BMW iDrive ponownie definiuje pojęcie ergonomiki w ...