Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
mike napisał(a):Kupno 1.4/1.6 + silnik/anglik na części + koszta swapa (i ew modyfikacje układu hamulcowego i zawieszenia, jeśli przyjąć wersję bez kupna dawcy) + robota = finansowa wtopa, gdzie za tą kasę mógłbyś sobie kupić Golfa V GTI czy innego Focusa ST
oho, zaczynamy zabawę "pytam się, bo się nie znam, ale i tak wiem lepiej"Schuler napisał(a):Bez przesady za tyle to bym na gotowo R32 z DSG zeswapował, takie silniki kompletne ze skrzynią i sprzęgłem to chodzą po 2500 około
mnie dwóch mechaników, po swojej robocie, uwinęło się w 5 dni. w garażu stało moje auto (a3 1,6) i golf IV jako dawca, wiec wszystko było pod ręką.
Skasowali mnie 3000zł. W tej cenie był swap silnika, hamulców, wymiana + części - kpl rozrząd, filty, oleje.
Jak ktoś ma ochotę to mam cały czas dostępny gotowy zestaw na swapa na 1.8 T AGU za około 3000zł
Mam też kompletny swap hamulców na 288mm za 450zł]
Silnik z osprzętem ok 3 tys, robocizna to jeszcze dokładnie nie wiem, a napewno coś trzeba będzie jeszcze dokupić. Myślę że w 5 idzie się zamknąć. No chyba że ktoś robi już coś grubszego - turbo, wydech, dolot...
Schuler napisał(a):A co myśilcie o tym? tylko kuźwa 16 tys zł...za Golfa 99
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... 2-216-6330
Schuler napisał(a):Niemcy niby ok, tylko te aua jak tak patrze cudowne nie są, do tego jakieś logiczne egzemplarze to min 2500€ no to wychodzi ponad 10.000 do tego przejazd lawetą lub tablice zjazdowe bo oni często wymeldowują auta, akcyza, badanie, tłumaczenia i robi się 15 tys jak nic.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki VOLKSWAGEN. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne VOLKSWAGEN