Golf 4 1.9 TDi AHF podniesienie mocy na 180KM

11 Wrz 2020, 08:31

Witam wszystkich. Posiadam Golfa 4 z silnikiem 1.9 TDI 110KM AHF i chciałbym podnieść mu trochę moc tak do 170/180KM. Na pewno do zmiany będą wtryski, tylko nie wiem czy same końcówki czy całe wtryski, 0.216 chyba wystarczą, bo na 0.230 musiałbym mieć już raczej pompę 11. Jaką turbinę najlepiej do niego założyć? Myślałem nad ARL. Później będzie robiony jeszcze przelot i na koniec chip. Ile z tego mógłbym osiągnąć? Albo co jeszcze musiałbym zmienić żeby uzyskać tą moc? Jeśli coś nie tak, to proszę mnie poprawić. Z góry dziękuje.
Ciastek140
Początkujący

11 Wrz 2020, 08:52

Sprawdzałeś jaką moc masz obecnie czy trzyma serię? Ja bym od tego zaczął. Poradzisz sobie później z ustawieniami? Może wato by było podjechać do tunera u którego chcesz robić chip i zapytać czy będzie w stanie Ci to wszystko ładnie zestroić po zmianie.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

14 Wrz 2020, 07:11

No miałem to na uwadze, żeby w pierwszej kolejności sprawdzić ile teraz dmucha. Z ustawieniami nie powinno być problemu, bo nie będe robił tego sam. A jeszcze mam pytanie jak pojadę zrobić najpierw chip, pozmieniam jakiś osprzęt w silniku, to za korektę programu płacę tyle ile za chipa czy jest w ogóle inna cena?
Ciastek140
Początkujący

14 Wrz 2020, 09:19

Ciastek140 napisał(a):A jeszcze mam pytanie jak pojadę zrobić najpierw chip, pozmieniam jakiś osprzęt w silniku, to za korektę programu płacę tyle ile za chipa czy jest w ogóle inna cena?
Najpierw sprawdzasz silnik na serii i zapisujesz sobie te parametry później robisz zmiany i na końcu jedziesz na chip.
Jak zrobisz chip i pozmieniasz części to już nie będzie korekta tylko pewnie strojenie od nowa.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35