Polo 3 6n2 - brewki na światłach, a przegląd?

23 Lip 2020, 10:29

Witam posiadm na wyposażeniu auta brewki w stylu bad look pytanie moje jest takie czy przejdzie to przegląd czy trzeba zdejmować te brewki.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Bogus119
Obserwowany

23 Lip 2020, 10:37

Jeśli brewka ma homologację, a snop światła jest prawidłowy, to nie ma żadnych przeciwwskazań do ich używania. Myślę jednak, że to co masz nie ma homologacji. Przy tak małym procencie jaki zasłania klosz lampy pewnie wiązka światła będzie dobra. Jednak Diagnosta może nie przepuścić samochodu.

Przy kontroli Policji na drodze możesz również zostać skierowany na badanie techniczne i mieć zatrzymany dowód. Ja bym je zdjął bo nawet nie są dobrze dopasowane widać to z prawej strony na zdjęciu.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

27 Lip 2020, 16:36

Na 100% nie są to oryginalne brewki. Przeglądu nie przejdzie, a po spotkaniu z policją zabrany DR jak napisał kolega wyżej.
No i ma też rację co do samego wyglądu - zasłania reflektor są niedopasowane i naprawdę wygląda to wieśniacko ( sorki za wyrażenie ).
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

28 Lip 2020, 06:55

Kiedyś to się taśmę izolacyjną naklejało :yes:

Badań niestety nie przejdzie
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus NX w nowych wersjach
    NX, czyli jeden z najpopularniejszych modeli Lexusa doczekał się dwóch nowych wersji. Specjalne odmiany Spice & Chic oraz Cool & Bright wprowadzają w SUV-ie nowy wygląd, szersze wyposażenie standardowe i już ...
    Silnik 2UR-GSE - Lexus
    Pozostajemy w świecie V-ósemek. Z silników tego typu bardzo chętnie korzysta również Lexus. Japońska marka powszechnie stosuje takie motory w autach sportowych. Flagową jednostką Lexusa jest obecnie wolnossący ...