Golf 4 czujnik zużycia klocków?

12 Sie 2019, 13:59

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Witam wszystkich forumowiczów. W moim golfie 4 zapaliła się kontrolka zużycia klocków zdjalem koło i moim oczom ukazał się taki oto kabelek czy jest to urwany czujnik zuzycia klockow? Na moje oko klocki jeszcze dobre. Słyszałem że można go poprostu zmostkowac jak to zrobić? Proszę o wyrozumiałość, dopiero zaczynam przygodę z mechanika dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)
dawid98670
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 07 1998
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Nie mam

12 Sie 2019, 14:25

Klocek zewnętrzny wygląda jeszcze ok, ale nie widać tego od wewnętrznej strony. Tam na nim jest takie samo zużycie?

Generalnie w tym przypadku czujnik zużycia klocków hamulcowych włącza kontrolkę ostrzegawczą gdy obwód jest otwarty. U ciebie jest chyba z tego co widzę urwana końcówka.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

12 Sie 2019, 14:48

Tak wygląda końcówka.. Tak z drugiej strony takie samo zużycie. Co proponujesz z tym zrobić?
dawid98670
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 07 1998
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Nie mam

12 Sie 2019, 21:52

Najlepiej kupić nowy komplet klocków, wymienić, wpiąć wtyczkę i po problemie...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    BMW xActivity 2003
    BMW xActivity, ten koncepcyjny SAV demonstruje połączenie w konstrukcji jednego pojazdu sportowej dynamiki jezdnej oraz przyjemności z podróżowania z otwartym dachem. BMW xActivity, zaprojektowane jako "kabriolet o ...