Golf 4 do oceny

05 Lip 2021, 14:51

Witam,
poszukuje Golfa 4 z 1,8T, koło siebie znalazłem taki egzemplarz czy jest coś wart?
[link do oferty na Olx wygasł]

Wiem że te silniki były w różnych autach ale jakoś tak golf najlepiej mi leży, nie wiem czy opłaca się jechać bo takie auto gdzieś dalej jak nie ma koło mnie?
Warezz
Obserwowany

05 Lip 2021, 14:59

Sprawdziłbym na początek kod silnika, bo do tych starych przepływka kosztuje 1500 zł, to tak na marginesie żeby potem się nie okazało że E46 330i w serwisie wychodzi taniej..
Ciekawe jak długo ten gaz tam jest w tym silniku, mnie dziwi to że gość jeździ 8 lat turbo benzyną a teraz nagle przesiada się na diesla..
Popytaj co robił przez te 8 lat w tym aucie, co z turbo, w jakim stanie sprzęgło itd.
Czy rozrząd wymieniał w komplecie z łańcuszkiem czy tylko pasek.
Sporo wyświetleń ma to ogłoszenie.
demirbiras
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 08 2009
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Astra H
Silnik: 1,8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

05 Lip 2021, 21:48

demirbiras napisał(a):Ciekawe jak długo ten gaz tam jest w tym silniku

Obstawiam że założony zaraz po sprowadzeniu albo kilka miesięcy póżniej.

demirbiras napisał(a):Sporo wyświetleń ma to ogłoszenie

Mnie to nie dziwi w przypadku takich aut bo sporo jest tylko oglądających.

Swoją drogą dziwie się że nie rozpętała się jeszcze gów.. burza niektórych osób bo zawsze jak były poruszane tematy vag-ów z 1.8T to temat w ciągu 1-2godziny miał już 2-3strony wątku :mrgreen:

A powracając do tematu Golfa to wygląda ok i jeśli faktycznie masz niedaleko to podjedz obejrzyj bo praktycznie nic nie tracisz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda 3 - kompaktowy hatchback do miasta
    Zainteresowani zakupem Mazdy 3 z automatyczną skrzynią biegów mają do wyboru jedną jednostkę – 120-konny silnik o pojemności dwóch litrów. Według danych producenta jego spalanie wynosi 5,6 l/100 ...
    Co czeka branżę warsztatową w 2023 roku?
    Najnowsze dane wskazują, że w 2022 roku w Polsce zarejestrowano niemal 383 tysiące nowych aut osobowych oraz ponad 700 tysięcy samochodów używanych importowanych z zagranicy. Mniejsza dostępność nowych pojazdów, ...