Golf 4 - Moduł coming home

23 Mar 2019, 13:48

Nie bo ja jestem slaby z elektroniki, sam bym próbował inaczej, na rozsądek ale nie znam się wiec wypowiadać sie tez nie będę jak to zrobić
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

23 Mar 2019, 16:02

Panowie zaraz zaraz bo skoro jest napisane tak:
Funkcja ta może być uruchomiona przy wyłączonej stacyjce poprzez podanie impulsu +12V na przewód czarny z czerwonym paskiem lub podanie masy (-12V) na przewód czarny (jest to podwójny płaski przewód). Można wykorzystać obie metody uruchamiania tej funkcji.

A nie mozna polaczyc przwodow razem ze sobą (czarny z czerwonym paskiem i czarny) z modulu ktore odpowiadaja za pobranie impulsu plusowego i minusowego i przy otwieraniu przewod poda plus a przy zamykaniu minus i wszystko bedzie dzialac elegancko po podlaczeniu sie do wtyczki od zamka tylnej klapy?
Jaznb
Nowicjusz

25 Mar 2019, 00:23

No dzien dobry. Prosze o potwierdzenie czy to tak ma wygladac? Prosze o ew. poprawki

[link wygasł]
Jaznb
Nowicjusz

25 Mar 2019, 22:38

Nie możesz łączyć wszystkich świateł na barana . Możesz zmostkować światła mijania prawe z lewym , możesz zmostkować światła pozycyjne prawe z lewym ale nie wszystko naraz . Pisałem coś na ten temat ale nie miałem pojęcia że Tobie to łopatologicznie trzeba lub jak krowie na granicy. Musisz wykorzystać obydwa wyjścia przekażnikowe modułu hom. Osobno światła mijania , osobno pozycyjne. Łącząc to wszystko nie włączysz w normalnych warunkach samych pozycyjnych. Będą się zapalać również mijania. Do siłownika tylnej klapy można podłączyć tak :

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Przekażnik równolegle podłączony do siłownika tylnej klapy . Jaki napisałem wcześniej . Jedyny ewentualny problem to czy czas zadziałania (przy zamknięciu / otwarcia auta) siłownika jest dłuższy niż 0,7 sekundy. Coś jest na ten temat w instrukcji modułu.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

04 Kwi 2019, 08:46

No i zlecilem montaz elektronikowi samochodowemu i wcale to nie bylo takie latwe jak opisywal to gosc z aukcji sprzedajacy modul. Elektryk powiedzial ze goly modul ma w srodku taki slaby przekaznik ze bezpiecznie mozna nim uruchowic przednie swiatla postojowe wiec musial dodac jeszcze jeden przekaznik 30A. Do tego byly przewody tylko na dwie lampy (prawa i lewa) a ja chcialem aby sie swiecily swiatla mijania i postojowe przod i tyl wiec gosc gadal ze musial dodac jakies dwie diody ale niewiem juz o co chodzi w kazdym razie zrobil wszystko tak jak chcialem. Przy otwieraniu i zamykaniu zaswiecaja sie swiatla (impuls z tylnej klapy). Jedyne co mnie denerwuje to po otwarciu drzwi brzeczyk swiatel dzwoni ale tak poza tym jest ok. Cena za montaz: 150zl
Jaznb
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota RV-2 - sportowy kamper
    Wielkie sportowo-turystyczne coupe, które jednocześnie może pełnić rolę praktycznego domu na kółkach? Wszystko to brzmi bardzo nierealistycznie, ale ten samochód istniał naprawdę! Oto Toyota RV-2! Sportowy ...