Golf 4- nie dzialaja kierunki, wentylatory i wycieraczki

30 Sty 2021, 02:25

Witam. Mam pytanie odnosnie naprawy elektryki w samochodzie. Golf 4. Nie dzialaja mi kierunki , wycieraczki i wentylatory. Bezpieczniki sprawdzalem to nie to. Raz jak podskoczylem na hopce to mi zaskoczylo i zaczelo dzialac do konca dnia po czym znow zniknelo. cos nie styka na przewodach . tylko nie wiem gdzie odkrecac zeby nie szukac bez sensu. czy ktos moze mi cos poradzic?

Z góry dziekuje za wszelkie informacje.

Pozdrawiam
lukfir43
Nowicjusz

30 Sty 2021, 11:02

powyciągaj po kolei przekaźniki popatrz czy nie są zaśniedziałe styki, to samo z bezpiecznikami.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

30 Sty 2021, 16:24

poruszylem przekaznikiem 100 ++01387 2 B i zaczal dzialac. ogolnie auto jest juz sprawne ale czy mam wymienic ten przekaznik na nowy ? czy bedzie pasowal przekaznik z passata B5 ?

Pozdrawiam
lukfir43
Nowicjusz

30 Sty 2021, 16:54

Wyjmij ten przekaźnik i świecąc sobie latarką do gniazda popatrz, czy piny ( gniazda ) nie są wypalone. Tak samo pooglądaj nóżki przekaźnika, czy nie są nadpalone. Prawdopodobnie była to wina luźnego konektorka.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

31 Sty 2021, 01:15

dobrze a powiecie mi czy przekaznik 100 to kazda 100 bedzie dobra czy musi byc zupelnie ten sam 100 ++01387 2 B ?

Dziekuje za uzyskana do tej pory pomoc
lukfir43
Nowicjusz

31 Sty 2021, 10:56

Musi być sam
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

TOP 11 - najbardziej odlotowe wydechy w samochodach
    Dobry samochód sportowy musi być dopracowany w każdym calu - od przednich wlotów powietrza aż po końcówki wydechu. A producenci robią wszystko, by nawet te ostanie były w ich samochodach niepowtarzalne. ...
    Renault 5 Le Car Van
    W styczniu 1979 roku Heuliez zaproponował serię specjalną Le Car Van, która nawiązywała do wersji przeznaczonej na rynek amerykański. Była to wersja dwumiejscowa, zbudowana na bazie Renault 5 TS. Zamiast tylnych bocznych ...

31 Sty 2021, 11:24

Generalnie ten przekaźnik może być obojętnie jakiego producenta, z obojętnie jakiego auta, byle miał tak samo rozmieszczone nóżki i miał prąd obciążenia na 100A. Przekaźnik ten odpowiada za odbiorniki, które biorą duży prąd. Z niego są zasilane inne przekaźniki i część bezpieczników.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000