Golf 4 spalanie paliwa

31 Gru 2008, 13:15

witam posiadam golfa4 z 1999roku 1,6benzyna SR NUMERZE SILNIKA AKL 277 153 chcialem uzyskac odpowiedz odnosnie spalania paliwa jaka jest w tym aucie poniewaz moim zdaniem ten co ja mam to duzo pali jaka moze byc wada i przyczyna tego czekam na odpowiedz z gory dziekuje i pozdrawiam
jarek.nowak87
Nowicjusz

31 Gru 2008, 15:05

dużo to znaczy ile konkretnie? Musimy mieć jakieś odniesienie.
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

01 Sty 2009, 01:33

Jeszcze 2 miesiace temu mialem identycznego golfa tzn identyczny silnik, rocznik no i nie palil malo, srednio to jakies 10 litrow czasami wiecej. W dlugiej trasie troche mniej okolo 7 moze niecale 7. Takze nie masz sie chyba czym martwic, zawsze mozesz zagazowac auto. Jezdzilem nim 2 lata i mimo duzego spalania nigdy mnie nie zawiodl. Zrobilem jakies 60 tysiecy nim. Jak bedzisz mial jakies pytania odnosnie tego silnika to wal.
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: z nienacka

03 Sty 2009, 17:23

macpaw5 napisał(a):dużo to znaczy ile konkretnie? Musimy mieć jakieś odniesienie.
na postoju jak stoi przy zapalonym silniku to pokazuje komputr 8,2l w jezdzie przy ruszaniu ponad 15 a tak to do 10 czy to jest jakas wada przyczyna jechac z nim na podlaczenie komputera czy warto zalozyc gaz do niego tylko chyba sekwencje odpowiedz pozdrawiam
jarek.nowak87
Nowicjusz

03 Sty 2009, 20:20

Hm...myślę, że to wina komputera. Zdecydowanie. Zmień oprogramowanie lu b cały komputer.
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

04 Sty 2009, 13:03

proponuje najpierw zatankować do pełna przejechać np. sto kilometrów i zatankować ponownie do pełna. Wtedy zweryfikujesz to co pokazuje komputer z tym ile faktycznie pali. Ja bym za bardzo komputerowi nie wierzył, bo często rzeczywiste spalanie odbiega od spalania pokazywanego przez komputer pokładowy.
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik benzynowy 1.6 SIDI Turbo - Opel
    Ta nowoczesna czterocylindrowa jednostka benzynowa z bezpośrednim wtryskiem paliwa jest produkowana w dwóch konfiguracjach. Wersja Eco Turbo o mocy 125 kW/170 KM i maksymalnym momencie obrotowym 280 Nm została skonstruowana ...

04 Sty 2009, 13:07

W moim Outlanderze na postoju czasami pokazuje 99l a rzeczywiste spalanie na 100km w trasie 6.5l a w mieście 9.5/10l. Silnik 2 litry turbo diesel
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

04 Sty 2009, 15:10

1,6 beznyna powinien w mieście palić - 8 do góra 10 litrów,w zależności od mocy silnika i stylu jazdy.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

04 Sty 2009, 16:52

No właśnie może nam najpierw powiedz jaki jest Twoj styl jazdy? To moze wiele tlumaczyc...ale mimo wszystko tak jak juz powyzej napisalem, spalanie bedzie dosc duze, u mnie bylo a komputer byl w porzadku.
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: z nienacka