Skad one sie wzieły??

03 Sty 2009, 00:53

Niedawno widziałem na allegro Passata b5 który miał przod z wersji po liftingu a tył od zwyklej wersji, dzis znow widzialem podobne auto tylko że Alfe 166
[link do oferty na Allegro wygasł]
Jest to niby wersja nowsza , z zmienionym przodem (produkowana bodajze od 2004r.) ale rocznik tego auto to 1998

Jestem bardzo ciekawy skad takie auta sie wziely
Ja mysle ze sa one powypadkowe i odrazu przy naprawie przerabiane zostaly na wersje FL lub nastepnej gen.
Moze spotkaliscie sie kiedys z podobnymi wersjami aut?
marcin94
Aktywny

Auto: E60 530d M-Sport
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

03 Sty 2009, 01:40

Jak szukałem swojej alfy też wiele razy spotykałem wersje starsze po liftingu zewnętrznym, w większości tył był jednak stary, ale czasami ktoś zrobił to starannie po całości.

Auto nie musiało być po wypadku jednak jeśli już był, to opłaca się zrobić wersję po FL bo auto jest ładniejsze, więcej ludzi na nie spojrzy i być może kupi. Są też maniacy którzy po prostu sobie samochód przerabiają na wersje po FL. Jak wiadomo Włoszczyzny szkoda przerabiać po swojemu a po FL jest "firmowo".

Ogólnie popieram takie coś tylko żeby ktoś wyraźnie napisał że przerobił bo.. wiadomo że może ściemniać, ale zawsze to jakies wytłumaczenie.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

03 Sty 2009, 19:24

Kolega ma rację. One były bite i od razu przy klepaniu blacharze wzorowali się na FL. Nie warto tego kupować. Spotkałem się z taka BMW E36 przerabiana na E40.
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

03 Sty 2009, 19:44

BRIAN842 napisał(a):Kolega ma rację. One były bite i od razu przy klepaniu blacharze wzorowali się na FL. Nie warto tego kupować. Spotkałem się z taka BMW E36 przerabiana na E40.

Chyba stylizowana na BMW E46, nie ma czegoś takiego jak BMW E40. Pozdro
zbychu57
Aktywny

Miejscowość: Białystok

03 Sty 2009, 20:00

Sorry :P E46 :D
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Urban Concept Spyder - samochód studyjny
    Samochód studyjny Audi Urban Concept Spyder, gwiazda Międzynarodowej Wystawy Motoryzacyjnej w 2011 r. we Frankfurcie, stanowi konkretną propozycję dla mobilności jutra. W swoich założeniach przeznaczony jest dla nowoczesnego ...
    Jak zamontować fotelik w samochodzie dla Twojego dziecka?
    W ramach kolejnego materiału z cyklu Piątek ze Szkołą Auto, instruktorzy doradzają, jak zamontować fotelik dla dziecka. Radosław Jaskulski, instruktor Szkoły Auto SKODA mówi: "Poświęcamy czas i energię, by naszym pociechom ...