Szybki nie znasz ludzi i dużo od nich wymagasz
Tak naprawdę na tym forum już wszystko dawno zostało napisane, wystarczy przejrzeć archiwum i znajdzie się każdą informację, ale ludzie każdego dnia zakładają tu nowe tematy i pytają o auta, które omawialiśmy wczoraj. Ludziom się po prostu nie chce się szukać, wolą mieć podane wszystko na tacy, co nie znaczy, że automatycznie mamy ich traktować z buta - można to jednak wytłumaczyć spokojniej, a nie z nich brechtać.
Pomagałem w różny sposób w zakupie aut wielu moim znajomym i wiem jak to wygląda - "za kwotę X można już kupić auto Y, bo są takie oferty na olx". Uwierz mi, ale ludzie kompletnie nie zastanawiają się skąd bierze się niska cena, jak funkcjonuje rynek, dlaczego auta od handlarzy są tak tanie, skoro są w 1000% bezwypadkowe i mają tak niskie przebiegi. Oni widzą tylko auto i atrakcyjną cenę, nic więcej.
Są fajne poradniki
Mike'a na ten temat, ale poukrywane i nikt tego nie czyta.
szybki napisał(a): a może poprośmy o radę 959 on przecież zawiera tyle prawdy w swoich wypowiedziach...tylko ma grubiański styl...
Aleś się go uczepił
Moim zdaniem - może w nieco przerysowany sposób - dotknął konkretnego problemu, który może spotkać nieuświadomionego właściciela Lexusa. Nie róbmy jednak off topu.