Golf 4

12 Lis 2016, 12:09

Chciałbym kupić samochód do 7 tys. zł z przeznaczeniem na trase. Znalazłem takiego golfa: [link do oferty na Allegro wygasł]
Czy myślicie że może to być sprawny samochód w tej cenie ? Rozumiem że trzeba jechać wszystko sprawdzić , tylko mam wątpliwości, ponieważ widzę golfy z tą samą specyfikacją w internecie za 8 tys za 7 tys ale tez takie za 5-6 tys. Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc :)
dominikww
Obserwowany

Auto: Nie mam

12 Lis 2016, 12:17

Jedna prosta zasada aut z Płocka od handlarzy się nie kupuje ponadto zobacz na liczbę wyświetleń i sam sobie odpowiedż na pytanie czy warto.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Lis 2016, 14:02

Ogólnie faktycznie auto od handlarza, tylko czy ta liczba wyświetleń to dużo? Hmm wystarczy że ktoś już wstawiał na forum vw do oceny, tutaj tez już ileś osób obejrzało i się nazbiera, wg mnie tragedii nie ma, widziałem już takie oferty co miały po 3800 wyświetleń.

Wydaje mi się że reflektory zaparowane, poduszka kierownicy wymieniona, lekko opadnięte drzwi ale to norma.
Ja bym obejrzał jak masz blisko.
Łokoj
Początkujący

Prawo jazdy: 17 10 2005
Przebieg/rok: 27tys. km
Auto: Skoda Fabia
Silnik: 1,4
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

12 Lis 2016, 14:14

Tak odbiegając od tematu - w golfach to normalne, że tak schodzi lakier z plastików?
Generalnie to swoje poprzednie volvo sprzedałem z 320,5 kkm na blacie, welur już nie wyglądał jak nowy, ale o schodzącym lakierze nawet nie myślałem. A tutaj jest masakra
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

12 Lis 2016, 14:21

Invi napisał(a):Tak odbiegając od tematu - w golfach to normalne, że tak schodzi lakier z plastików?
tak
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

12 Lis 2016, 14:44

Lakier schodzi ale to samo tyczy się braci A3, Leona itd..przeważnie TDI z przebiegami 300 +
No ale problem żaden takie plastiki można wyrwać tanio na aukcjach w dobrym stanie i założyć.
Łokoj
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Nowy Opel Astra Sedan z Gliwic
    20 sierpnia 2012 o 6:00 rano, z taśmy produkcyjnej zakładu Opla w Gliwicach zjechała pierwsza Astra Sedan, dając tym samym początek seryjnej produkcji piątego z modeli wytwarzanych obecnie w zakładzie. Elegancki sedan, w ...

12 Lis 2016, 14:56

Łokoj napisał(a):Lakier schodzi ale to samo tyczy się braci A3, Leona itd..przeważnie TDI z przebiegami 300 +
No ale problem żaden takie plastiki można wyrwać tanio na aukcjach w dobrym stanie i założyć.

Oczekiwałem takiej odpowiedzi szczególnie jeśli chodzi o przebieg :mrgreen:
Prawda jest taka, że po prawdziwych 200tys. w praktycznie każdym tak jest, a przyciski często są wymieniane przez handlarzy.
Włącznik świateł poddaje się najszybciej.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

12 Lis 2016, 15:07

Nie po 200 tys to tak nie wygląda, raczej 350-400, oglądałem z kuzynem Golfa 1,8T który ma fabryczne fotele sportowe + wykończenie w stylu drewno, tego się łatwo się akurat nie kupuje bo dostępne są czarne chińskie, a drewno to może e-bay i było tylko spękane a w TDI to często właśnie tak to wygląda.
Ponadto po co ta dyskusja? kogoś nie stać na rączke za 50 zł? to niech kupuj rower :D

I to też pokazuje jak tutaj to forum bredzi że przebiegi się nie jeździ, może i owszem tylko potem auto wygląda jakby nim uchodźcy przyjechali w 5 w jednym aucie.
Przebiegiem się nie jeździ ale 150 tys = auto jak nowe a 400 śmietnik.
Łokoj
Początkujący

12 Lis 2016, 15:13

Ogólnie dyskusja nie potrzebna ale padło pytanie i tak wyszło :ok:

Kiedyś mi się dostało, że hejtuje VAGa, bo napisałem, że się przyciski łuszczą (tj. nie wolno się czepiać tej marki, bo jest świetna)
Może dlatego się wycierają :mrgreen: :żart:
Zdjęcie
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

13 Lis 2016, 02:05

a co myślicie o tym ? warte uwagi : [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] , ten samochód chyba też od handlarza bo jak z nim rozmawiałem to pytał się czy chodzi o honde , sprawdziłem i ma też wystawioną , do handlarzy jestem sceptycznie nastawiony , dlatego nie wiem czy się decydować na kupno takiego samochodu
dominikww
Obserwowany

Auto: Nie mam

13 Lis 2016, 09:54

Ogólnie ładny ale przód jest w innym odcieniu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

13 Lis 2016, 10:25

Nie, przyciski się nie wycierają, mam 10 metrów do takiego auta, zaraz sobie przypomnę, z którego miejsca jeszcze nie zeszło (idzie i wraca), nie ma takiego miejsca :D Auto ma w przedziale 200-300 tyś, benzyna.

Niby ładny, ale coś nie pasuje. Dlaczego Golf 4? W ich przypadku ryzyko powypadkowego i składanego jest dosyć wysokie, bo to auto pożądane u nas i skupują co popadnie, do tego diesel (tak wiem, TDI się nie psuje).
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007

13 Lis 2016, 12:04

Też się wypowiem na temat plastików :mrgreen: mam do czynienia z Golfem IV 1.9TDI 99rok z nalotem prawie 280tys (może autentyczny bo auto 6lat w jednych rękach) i plastiki też kiepsko wyglądają.

Fajną opcją w tym budżecie będzie Peugeot 406.
[link do oferty na Olx wygasł] - 6lat w jednych rękach i przebieg raczej autentyczny.
[link do oferty na Olx wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

13 Lis 2016, 12:16

Kurcze, te 406 coraz bardziej mi się podobają.

Ale tego co zrobił z drugim bym powiesił chyba :D
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007