Golf 4 warto??

29 Sty 2011, 12:39

a jakiegos japonca co proponujecie?? mam do wydania góra 20 tys zł i chce kupic auto kompakt lub cos pokroju forda mondeo mk3 wiec wybór duzy
cyc
Początkujący

Miejscowość: rybnik

29 Sty 2011, 15:28

Lepiej poszukaj jakiegoś fajnego japońca np. Honda civic VII 1.7 ctdi, albo toyote corolle w benzynie. Co do forda to nie polecem silników diesla. Co do golfa to polecam silnik 1.9 tdi (90 lub 101 km), lecz w Polsce ciężko jest znalezc godny uwagi egzemplarz.
daemonxxx
Nowicjusz

Miejscowość: Lubelskie

29 Sty 2011, 16:08

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Sty 2011, 10:18

a w toyotach silniki diesla sa dobre?? a jak tam w tych hondach te silniki sie sprawuja??
cyc
Początkujący

Miejscowość: rybnik

30 Sty 2011, 11:54

daemonxxx napisał(a):Lepiej poszukaj jakiegoś fajnego japońca np. Honda civic VII 1.7 ctdi, albo toyote corolle w benzynie. Co do forda to nie polecem silników diesla. Co do golfa to polecam silnik 1.9 tdi (90 lub 101 km), lecz w Polsce ciężko jest znalezc godny uwagi egzemplarz.

Polecajac 90 i 101 a wykluczajac 1015 i 130 lub 150 jedno wyklucza drugie....

90/110 to vp na pompie wtryskowej- oszczedne ale jak wsiadziesz to nie umiesz jechac bo najpierw wciskasz gaz a po 1-2 sekundach on zaczyna przyspieszac.

101, 105,115, 130 ,150 to pd mniej oszczedne od vp ale chodzi jak benzyna, wciskasz i w tym samym momencie przyspiesza.

Polecam 130km bo przy golfie mozna nim poszalec(w passaci spisuje sie dobrze i wciska w fotel). 150 ciezko spotkac, wersja gti, ale nie wiem czy w tej sumie znajdziesz, moze w niemczech.
Pelna gama zarowek LED SMD, car audio, wachacze do vag, sprzet do diagnostyki!
Seba TDI
Początkujący

Miejscowość: Crewe UK

31 Sty 2011, 10:18

Silnik 1.9 130 koni w Golfie jest naprawdę godny polecenia,ale niestety jak wspomniał kolega wyżej: trudno o taki egzemplarz w Polsce. Z silnikami Forda miałem do czynienia i o Zetecu mogę mówić w pozytywnych opiniach,tylko że polecałbym benzyne. W dieslu nie ma tej dynamiki.
MotoTechnic
Początkujący

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Mała historia znaków drogowych
    Czy wiecie, że na samym początku, ponad sto lat temu, kiedy to Polska odzyskała niepodległość, wprowadzono pierwsze znaki drogowe. Było ich aż... sześć W latach 30 wprowadzono kolejne 6 znaków : Przed pierwszą wojną ...