Golf 4 warto??

29 Sty 2011, 12:39

a jakiegos japonca co proponujecie?? mam do wydania góra 20 tys zł i chce kupic auto kompakt lub cos pokroju forda mondeo mk3 wiec wybór duzy
cyc
Początkujący

Miejscowość: rybnik

29 Sty 2011, 15:28

Lepiej poszukaj jakiegoś fajnego japońca np. Honda civic VII 1.7 ctdi, albo toyote corolle w benzynie. Co do forda to nie polecem silników diesla. Co do golfa to polecam silnik 1.9 tdi (90 lub 101 km), lecz w Polsce ciężko jest znalezc godny uwagi egzemplarz.
daemonxxx
Nowicjusz

Miejscowość: Lubelskie

29 Sty 2011, 16:08

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

30 Sty 2011, 10:18

a w toyotach silniki diesla sa dobre?? a jak tam w tych hondach te silniki sie sprawuja??
cyc
Początkujący

Miejscowość: rybnik

30 Sty 2011, 11:54

daemonxxx napisał(a):Lepiej poszukaj jakiegoś fajnego japońca np. Honda civic VII 1.7 ctdi, albo toyote corolle w benzynie. Co do forda to nie polecem silników diesla. Co do golfa to polecam silnik 1.9 tdi (90 lub 101 km), lecz w Polsce ciężko jest znalezc godny uwagi egzemplarz.

Polecajac 90 i 101 a wykluczajac 1015 i 130 lub 150 jedno wyklucza drugie....

90/110 to vp na pompie wtryskowej- oszczedne ale jak wsiadziesz to nie umiesz jechac bo najpierw wciskasz gaz a po 1-2 sekundach on zaczyna przyspieszac.

101, 105,115, 130 ,150 to pd mniej oszczedne od vp ale chodzi jak benzyna, wciskasz i w tym samym momencie przyspiesza.

Polecam 130km bo przy golfie mozna nim poszalec(w passaci spisuje sie dobrze i wciska w fotel). 150 ciezko spotkac, wersja gti, ale nie wiem czy w tej sumie znajdziesz, moze w niemczech.
Pelna gama zarowek LED SMD, car audio, wachacze do vag, sprzet do diagnostyki!
Seba TDI
Początkujący

Miejscowość: Crewe UK

31 Sty 2011, 10:18

Silnik 1.9 130 koni w Golfie jest naprawdę godny polecenia,ale niestety jak wspomniał kolega wyżej: trudno o taki egzemplarz w Polsce. Z silnikami Forda miałem do czynienia i o Zetecu mogę mówić w pozytywnych opiniach,tylko że polecałbym benzyne. W dieslu nie ma tej dynamiki.
MotoTechnic
Początkujący

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Fabryka opon Michelin w Olsztynie
    Fabryka opon w Olsztynie jest jednym z największych zakładów produkcyjnych Michelin na świecie. Michelin Polska SA zatrudnia ponad 4 tysiące osób i jest największym pracodawcą na Warmii i Mazurach (zleca też prace wielu lokalnym ...