Golf 5 czy astra 5 drzwi - który polecacie?

30 Lis 2007, 12:46

witam w najblizszym czasie chcial bym sobie kupic samochod.
chcial bym kpic sobie 3 etniego diesla i mam problem czy kipic gola5 czy moze astre
jesli byl by to golf to z silnikiem 1.9 105konny jesli astra to silnik 1.7 100 konny oczywicie wchodzi w rachube tylko samchod posiadajacy 5 drzwi

z tego co sie orientowalem astry sa troche tansze od golfow ale nie jest to jakas wielka roznica

czekam na odpowiedzi i propozycje

pozdrawiam
heniek08
Nowicjusz

Miejscowość: Kalisz
0

30 Lis 2007, 22:40

Mialem okazje dosc dlugo jezdzic Astra III i musze przyznac iz Opel zrobil naprawde dobre auto i pomijajac silnik (1.4 16V) Auto spisywalo sie swietnie. Jednakze z podanych wyzej wybralbym VW ze wzgledu na lepszy silnik (ten w Oplu troche jest za slaby jak na te auto). No i w Astrze wkurzaja wlaczniki kierunkowskazow i wycieraczek.
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych
0

01 Gru 2007, 08:35

tyle, że twórca tematu mówił o silniku 1.7 hmmm... ja brałbym astrę :)
People cannot gain anything without sacrificing something... that's an equivalent trade.
Bio
Początkujący

0

01 Gru 2007, 11:08

kolego co masz doklanie na mysli mowac ze w astrze sa wuzajace kierunkowkazy

jeli bym kupowal astre to tylko z silnikiem 1.7 mniejszy nie wchodziw gre
a w srodk w ktorym samochodzie et wieccej miejsca bo wymarowosa prawie takie same
heniek08
Nowicjusz

Miejscowość: Kalisz
0

19 Lis 2023, 11:07

Co do wkurzających kierunkowskazów to koledze chodziło o to że w astrze 3 gdy włączysz kierunkowskazy manetki zawsze wracają do tej samej pozycji i żeby je wyłączyć trzeba je delikatnie trzepnąć, a golfie jest to normalne, ale swoją drogą do tych manetek idzie się przyzwyczaić sam mam signuma i się przyzwyczaiłem.
A co do tego jakie autko musiał byś się przejechać jednym i drugim, co do astry to jeśli ci zależy aby jakoś w miarę się rozpędzał to jakiś większy silnik bo to jest jednak kawał auta więc musi się jakoś zbierać.
A co do golfa to rozważ 1.9 lub 2.0.
Ale osobiście brał bym Astrę bo to wdzięczne autko, i co do miejsca też jest całkiem spoko
Driverpov
Nowicjusz

0

19 Lis 2023, 12:29

Brawo za odgrzanie bardzo starego kotleta.. :roll:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Brak białych linii na jezdni - jak reagują kierowcy?
    Bardzo wielu kierowców nie stosuje się do obowiązujących limitów prędkości. Jak skłonić ich do ostrożniejszej jazdy w mieście? Można… usunąć białe linie oddzielające od siebie pasy ruchu na jezdni albo ...