REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Kao napisał(a):35 minut temu
Cytuj Kao
Ja sam mam w firmie kilka wiekowych aut zastępczych jak np Focus 2 z przebiegiem juz 360k i przez 3 lata jedyne co padło to gumowa rurka od turbo. Sam w posiadaniu miałem 10tki diesli i nigdy nie miałem okazji trafić na "typowe problemy diesla" a z benzyna to tez różnie bywa, to nie jedzie, to sonda to cewka to nie szczelność to przepływka i masa innych rzeczy. Zależy jak trafisz i tu nie ma znaczenia czy to diesel czy benzyna (są wyjątki)
franccc napisał(a):Bo jak kupię diesla to za 2 lata do miasta mnie nie wpuszczą - powiedział Marian z podrzeszowskiej wsi i wszyscy zaczęli PB szukać.
franccc napisał(a):Bo jak kupię diesla to za 2 lata do miasta mnie nie wpuszczą - powiedział Marian z podrzeszowskiej wsi i wszyscy zaczęli PB szukać.
W dniu 07.10.2019 miasto Berlin podjęło decyzję o zakazie ruchu pojazdów z silnikami diesla na 8 ulicach stolicy. Zakaz dotyczy łącznie 2,9 km dróg z ok. 1300 mieszkańcami. Drogami zablokowanymi dla EURO 0-5 są: Leipziger Straße, Brückenstraße, Reinhardtstraße, Alt-Moabit, Friedrichstraße, Stromstraße, Hermannstraße i Silbersteinstraße.
Jeremias napisał(a):No ja bym tak nie żartował bo są rejony w Berlinie gdzie jest zakaz wjazdu diesli tych które nie spełniają normy Euro 6, z resztą chyba w Paryżu też.
haycon napisał(a):czyli generalnie 1.6 tdi jest polecany? i byłby to dobry wybór?
w 2gim poscie dostałem informacje że tak posiada dwumas ,znowu na innym forum i od jednego handlarza [dzwonilem umówic się na jazdę próbną] dostałem informacje ze nie ma dwumasy - ta występuje 1.6 tdi ale w jednostkach 110km wzwyż a ja tu pisze o 1.6tdi 105km -więc jak to w koncu jest? ktoś może zweryfikować?
Ronal123 napisał(a):1.6 MPI uważany za pancerny ale prawda jest taka, iż jest to stara konstrukcja i często te silniki mają problem z poborem oleju przez pierścienie
QuintusKMT napisał(a):Jedynie ostatnio dwa razy nie mógł się dopalić na autostradzie i wchodził mi przez to w tryb serwisowy. Pomagało zjechanie na parking i ponowne odpalenie