Opel Astra (lub inne auto do 30 000 tys.)

01 Paź 2021, 23:45

Witam,

Szukam swojego pierwszego auta :) Myślimy sprowadzić je z Niemiec od prywatnego sprzedawcy. Oto jakie mam kryteria:

Cena: ok. 30 000 tys. (może być troszkę więcej)
Przebieg: do 125 000 km
Rocznik: 2010 i wyżej (najlepiej gdyby miał max 10 lat)
Silnik: benzynowy i... chciałbym żeby miał chociaż te 120 KM :)
Dodatkowo zależy mi wyjatkowo na tym żeby był Bluetooth :roll:

Poczatkowo marzyły mi się albo Citroen C4 albo Hyundai i30. Przegladam ogłoszenia na mobile.de, ale widzę, że z tymi modelami może być ciężko (dodatkowo ograniczam się do pewnego obszaru Niemiec...) Natomiast chodzi mi głównie o to, czy macie zwyczajnie jakieś propozycje modeli aut spełniajacych takie kryteria, które możecie polecić? :) Ogólnie rzecz biorac to miałem okazje dużo jeździć Toyota Yarris z 2012 roku (wersja 1.33 99 KM). Ogólnie podoba mi się to auto, poza tym, że jest bardzo słabo wyciszone i... no właśnie, nie ma tego kopa, którego bym chciał :) Nie chciałbym nie wiadomo czego, ale tak coś wewnętrznie czuję, że z jakieś 20 koni więcej dałoby radę :D

To była pierwsza część mojej prośby. Druga jest już bardziej konkretna. Znalazłem Opla Astrę, która właściwie spełnia wszystkie moje kryteria i mi się w sumie podoba. Okej, jest droższa niż to, co zakładałem, ale za to jest to rocznik 2015 (grudzień)! Co sadzicie o takim aucie?

[link do mobile.de wygasł]
ShadyYo313
Obserwowany

03 Paź 2021, 14:46

Ktoś pomoże? :) Pojawiła mi się jeszcze jedna fajna oferta, co sądzicie o obu?

[link do mobile.de wygasł]
ShadyYo313
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Droga od koncepcji do samochodu
    Gdy samochód zjeżdża z linii produkcyjnej, jest w nim już zawarty efekt wysiłku wielu osób. Stworzenie nowego modelu to długi i kompleksowy proces, na który składają się lata doświadczenia zebrane przy ...