Golf, Focus a może Civic

09 Maj 2011, 10:26

Czemu nie ma mowy o LPG w focusie?
MarcinUser
Początkujący

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Podkarpacie

11 Maj 2011, 12:34

Te audi a4, bardzo ciężko znaleźć w dobrym stanie i cenie, ludzie polecają mi zamiast niego a3 ze względu na lepsze zawieszenie.
Zainteresował mnie passat b5 po liftingu w wersji highline. Warto szukać go w tej wersji z silnikiem 1.9tdi 110KM, rocznik 2001 za około 20tysięcy? Niby są aukcje na allegro ale jak jest z stanem technicznym i przebiegiem to jest zagadka. Plusem wersji po liftingu jest poprawione zawieszenie, stalowe wachacze.

Czy można bezproblemów wymienić kierownicę w passacie na trójramienną?
Fusion
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

14 Maj 2011, 11:52

Grigorij napisał(a):Miałem focusa 1.6 i wrażenia z jazdy bardzo pozytywne, ... o lpg nie ma mowy (tylko dla tego go sprzedałem :cry: ).

Możesz wytłumaczyć dlaczego o lpg można zapomnieć?
skrzatekMK
Nowicjusz

Miejscowość: Zgierz

14 Maj 2011, 12:41

Wszędzie o tym piszą, że 1.6 nie nadaje się do lpg, nawet ostatnio czytałem o tym w katalogu aut używanych autoświat, opisali tam, że nie nadaje się, ponieważ ma delikatne gniazda zaworowe i nie ma hydraulicznej kompensacji luzu zaworowego.
Fusion
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

14 Maj 2011, 18:30

Z pierwszym się zgadzam, ale co ma hydrauliczna kompensacja luzu zaworowego do LPG? :shock:
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...