Golf GASNIE :(

08 Sty 2009, 12:34

Witam mam mały problemik z moim golfikiem 1,3 na pełnym wtrsysku rok 1990, mianowicie : golfik odpala bez problemu chwile pochodzi a za chwile gasnie. to samo sie dzieje jak dojezdzam np. do krzyzowki i wcisne sprzeglo. A jak dam mu gaz w podloge to na chwile go zamula i szrpie. co to moze byc?????? prosze o pomoc :)
Nienawidze odkurzaczy (skuterow)
18alexkwidzyn18
Nowicjusz

• 09 Sty 2009, 16:09

Witam ja mam podobny problem i tez czekam na odpowiedz. Moje auto nie ma przyspieszenia a czasem gaśnie. Mi mechanik powiedział ze mam za duzo wodoru bo sprawdzał spaliny, ale tez przyczyną moze byc filter. Może być zapchany albo gdzieś znajduje sie lód a ile w tym prawdy??. Wyjezdziłem prawie wszystką benzynę jaką miałem w baku i zatankowałem na nowo cały bak. Czekam teraz na reakcje.
    portowiec1948
    Nowicjusz

10 Sty 2009, 10:18

wyczysc silniczek krokowy i przepustnice
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

10 Sty 2009, 10:51

Również miałem taki problem. Na wolnych obrotach samochód gasł. Wymieniłem filter od paliwa i spuściłem całą benz. i wlałem denaturatu podobno wchłania wodę i od tamtej pory autko chodzi jak dawniej. Musiałbyć gdzieś w filtrze albo baku lód i dlatego coś się tam działo.
    BRIAN842
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najbardziej innowacyjne napędy samochodowe
      Jeszcze dwadzieścia kilka lat temu sprawa była prosta – na rynku były dostępne tylko samochody z silnikami spalinowymi. Wszyscy kierowcy robili to samo – wlewali do baku benzynę lub olej napędowy, które ...
      Czy samochody hybrydowe boją się mrozu?
      Brytyjska Toyota przez 24 godziny mroziła crossovera Toyota C-HR Hybrid w temperaturze -20 stopni, systematycznie polewając go wodą. W efekcie samochód pokrył się grubą warstwą lodu. Mimo to hybrydowy crossover bez ...