Golf II 1,3 problem z instalacją gazową

26 Cze 2010, 09:54

Witam drogich użytkowników. Mam problem tj. w temacie z instalacją gazową w golfie II 1,3. Wygląda to tak iż odpalam silnik na benzynie jest ok dodaje gaz, samochód się przełącza na gaz i jest ok. Problem pojawia się dopiero po włączeniu świateł. Samochód traci na obrotach, z tym że jak są włączone światła włączę np wentylator samochód dalej traci na obrotach. Im więcej włączę tym gorzej. Na benzynie takiego czegoś nie ma. Dlatego nie wiem co jest. Jadąc też kiedyś w trasę samochód zaczął przerywać i szarpać na gzie. Wyłączyłem mu światłą i zaczął jechać dalej(dziwne). Po ponownym włączeniu chwilkę jechał dobrze i za moment znowu to samo. No i ostatnio pojawił się jeszcze 1 problem, że po przejechaniu około 50 km zgasiłem samochód i po odpaleniu samochód nie chodzi na gazie. Na benzynie tak a po przełączeniu się na gaz gaśnie. Dopiero jak ostygnie bez problemu się przełączy na gaz. Wiem że sporo napisałem ale na moje coś jest nie tak z prądem lecz mogę się mylić. Proszę o jakieś rady bądź pomoc.

....................
pozdrawiam
dawidek013
Nowicjusz

Miejscowość: bydgoszcz

27 Cze 2010, 18:13

Na początek proponuję sprawdzenie prądu ładowania. Może tak być, że alternator nie daje odpowiedniego ładowania i instalacja przestaje prawidłowo działać.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994