Volkswagen Jetta 2,0 TURBO, 200KM 2008r

19 Cze 2010, 16:20

sie ma witam wszystkich i mam pytanie czy do takiego silnika i nowego auta da rade zamontowac instalacje gazowa jesli tak to czy slyszeliscie o takim przypadku. wypowiedzcie sie czy warto, co o tym sadzicie bo autko fajne podoba mi sie i jestem zainteresowany nabyciem tego cuda ale tylko pod warunkiem ze bedzie opcja zagazowania. dzieki trzymajcier sie
hejo81
Nowicjusz

Miejscowość: katowice

19 Cze 2010, 16:57

V generacja (wtrysk gazu w fazie ciekłej), jest to instalacja podwójnego zasilania ( jedzie czasem na gazie, czasem na benzynie), w zależności od sposobu jazdy
o dostępność nie pytaj bo mało tego się w polsce zakłada :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

19 Cze 2010, 20:56

Mimo, że instalacje do silników z wtryskiem bezpośrednim już pomalutku wchodzą na rynek to jednak na instalację do takiego silnika z turbo musisz poczekać jeszcze około 2 lat.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

20 Cze 2010, 23:22

interesuja mnie koszta jesli sie orientujecie
hejo81
Nowicjusz

21 Cze 2010, 09:44

z tego co kiedyś, ktoś, gdzieś bąknął to było 6-7 klocków i w góre :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

21 Cze 2010, 21:09

to tak nie jest zle bo myslalem ze ok 10 kafli tzra bedzie dac
hejo81
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

EURO NCAP: Pięć gwiazdek dla nowego Audi A3
    Zdobywając pięć gwiazdek, Audi A3 osiągnęło najlepsze wyniki w teście zderzeniowym przeprowadzonym przez Euro NCAP. We wszystkich kategoriach łącznie, model zdobył 88 na 100 możliwych punktów. Organizacja ds. oceny ...
    Lexus LS będzie elektrykiem?
    Choć rynek aut nowych jest dziś zdominowany przez SUV-y, a podwyższone auta pojawiają się w salonach jak grzyby po deszczu, Lexus LS pozostaje ważnym modelem w gamie japońskiej marki. To w końcu od niego wszystko się zaczęło. ...

21 Cze 2010, 21:48

problem nie jest z kasą tylko z warsztatem który ci to skompletuje i założy :mrgreen:
to jest dośc "nowa" technologia
pocieszny
Forumowicz VIP

23 Cze 2010, 19:18

ale powiedzcie mi czy problem jest w tym ze jest to nowy samochod czy tez moze problemem jest fakt ze silnik jest doładowany turbo bo generalnie do silnikow z turbo tez przeciez zaklada sie instalacje
hejo81
Nowicjusz

24 Cze 2010, 20:44

Chłopie ty chyba czytasz co chcesz. Nie w samochodzie i nie w turbinie leży problem tylko w sposobie podawania paliwa (benzyny) do silnika FSI. Problem polega na tym że taki silnik musi mieć chłodzone wtryskiwacze, a możliwe jest to tylko za pomocą benzyny. Nie problem jest zamontować taką instalację, ale problemem jest zużycie BP które w tak wysilonym silniku może dochodzić do 35% i inwestycja będzie się zwracała wieki. Musi być opracowana tak instalacja by zużycie benzyny podczas jazdy na gazie było mniejsze niż 10%, a takich instalacji do FSI turbo jeszcze nie ma.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994