Volkswagen Jetta 2,0 TURBO, 200KM 2008r

19 Cze 2010, 17:20

sie ma witam wszystkich i mam pytanie czy do takiego silnika i nowego auta da rade zamontowac instalacje gazowa jesli tak to czy slyszeliscie o takim przypadku. wypowiedzcie sie czy warto, co o tym sadzicie bo autko fajne podoba mi sie i jestem zainteresowany nabyciem tego cuda ale tylko pod warunkiem ze bedzie opcja zagazowania. dzieki trzymajcier sie
hejo81
Nowicjusz

Miejscowość: katowice

19 Cze 2010, 17:57

V generacja (wtrysk gazu w fazie ciekłej), jest to instalacja podwójnego zasilania ( jedzie czasem na gazie, czasem na benzynie), w zależności od sposobu jazdy
o dostępność nie pytaj bo mało tego się w polsce zakłada :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

19 Cze 2010, 21:56

Mimo, że instalacje do silników z wtryskiem bezpośrednim już pomalutku wchodzą na rynek to jednak na instalację do takiego silnika z turbo musisz poczekać jeszcze około 2 lat.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

21 Cze 2010, 00:22

interesuja mnie koszta jesli sie orientujecie
hejo81
Nowicjusz

21 Cze 2010, 10:44

z tego co kiedyś, ktoś, gdzieś bąknął to było 6-7 klocków i w góre :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

21 Cze 2010, 22:09

to tak nie jest zle bo myslalem ze ok 10 kafli tzra bedzie dac
hejo81
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Zagato Coupé 2012
    BMW Zagato Coupé to typowe BMW widziane oczami włoskiej firmy Zagato, specjalizującej się w budowie nadwozi samochodowych. Stylistyka Zagato scala cechy typowe dla konstrukcji obu firm, tworząc rasowe coupé ...

21 Cze 2010, 22:48

problem nie jest z kasą tylko z warsztatem który ci to skompletuje i założy :mrgreen:
to jest dośc "nowa" technologia
pocieszny
Forumowicz VIP

23 Cze 2010, 20:18

ale powiedzcie mi czy problem jest w tym ze jest to nowy samochod czy tez moze problemem jest fakt ze silnik jest doładowany turbo bo generalnie do silnikow z turbo tez przeciez zaklada sie instalacje
hejo81
Nowicjusz

24 Cze 2010, 21:44

Chłopie ty chyba czytasz co chcesz. Nie w samochodzie i nie w turbinie leży problem tylko w sposobie podawania paliwa (benzyny) do silnika FSI. Problem polega na tym że taki silnik musi mieć chłodzone wtryskiwacze, a możliwe jest to tylko za pomocą benzyny. Nie problem jest zamontować taką instalację, ale problemem jest zużycie BP które w tak wysilonym silniku może dochodzić do 35% i inwestycja będzie się zwracała wieki. Musi być opracowana tak instalacja by zużycie benzyny podczas jazdy na gazie było mniejsze niż 10%, a takich instalacji do FSI turbo jeszcze nie ma.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994