sie ma witam wszystkich i mam pytanie czy do takiego silnika i nowego auta da rade zamontowac instalacje gazowa jesli tak to czy slyszeliscie o takim przypadku. wypowiedzcie sie czy warto, co o tym sadzicie bo autko fajne podoba mi sie i jestem zainteresowany nabyciem tego cuda ale tylko pod warunkiem ze bedzie opcja zagazowania. dzieki trzymajcier sie
V generacja (wtrysk gazu w fazie ciekłej), jest to instalacja podwójnego zasilania ( jedzie czasem na gazie, czasem na benzynie), w zależności od sposobu jazdy
o dostępność nie pytaj bo mało tego się w polsce zakłada
Mimo, że instalacje do silników z wtryskiem bezpośrednim już pomalutku wchodzą na rynek to jednak na instalację do takiego silnika z turbo musisz poczekać jeszcze około 2 lat.
BMW Zagato Coupé 2012 BMW Zagato Coupé to typowe BMW widziane oczami włoskiej firmy Zagato, specjalizującej się w budowie nadwozi samochodowych. Stylistyka Zagato scala cechy typowe dla konstrukcji obu firm, tworząc rasowe coupé ...
ale powiedzcie mi czy problem jest w tym ze jest to nowy samochod czy tez moze problemem jest fakt ze silnik jest doładowany turbo bo generalnie do silnikow z turbo tez przeciez zaklada sie instalacje
Chłopie ty chyba czytasz co chcesz. Nie w samochodzie i nie w turbinie leży problem tylko w sposobie podawania paliwa (benzyny) do silnika FSI. Problem polega na tym że taki silnik musi mieć chłodzone wtryskiwacze, a możliwe jest to tylko za pomocą benzyny. Nie problem jest zamontować taką instalację, ale problemem jest zużycie BP które w tak wysilonym silniku może dochodzić do 35% i inwestycja będzie się zwracała wieki. Musi być opracowana tak instalacja by zużycie benzyny podczas jazdy na gazie było mniejsze niż 10%, a takich instalacji do FSI turbo jeszcze nie ma.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.