Golf II Brak Ogrzewania ! Pilne !

26 Lis 2010, 17:26

Witam wszystkich, mam problem ktorym polega na tym, że nie mam ogrzewania w aucie jest to volkswagen golf II 1,6. wszystkie płyny wymienione tylko jest wlasnie ten problem z ogrzewaniem. Pod maską gdy silnik się nagrzeje sprawdzałem węże i są ciepłe ale to ciepło w środku nie jest w cale takie dobre... gdy przejechałem ponad 40 km zaczelo dmuchac troszke cieplym powietrzem ale '' TROSZKĘ '' zbliżają się mrozy i sami wiecie jak to jest wiec proszę o pomoc :) z góry dziekuje .
;)
patrycjusz1992
Nowicjusz

Miejscowość: Słubice

26 Lis 2010, 23:51

patrycjusz1992 napisał(a):wszystkie płyny wymienione

A odpowietrzyłes nagrzewnicę... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

27 Lis 2010, 00:31

Jeżeli węże do nagrzewnicy od zasilania i powrotu są gorące a dalej nie leci ciepło to albo spadło cięgno od klapy zimne ciepłe powietrze,(musisz sprawdzić czy przełączając na ciepło-zimno klapa w nagrzewnicy zamyka przepływ powietrza przez nią)jaka tak to na 100% masz zamuloną nagrzewnicę.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

27 Lis 2010, 17:36

Dzisiaj jeszcze wieczorem jade do kuzyna na warsztat i sprawdze czy nie jest zapowietrzona ani zamulona

[ Dodano: 28 Listopad 2010, 00:04 ]
Dzisiaj troszke grzebałem przy tym ogrzewaniu i w jedym wężu ktory idzie od nagrzewnicy w ogole nie ma płynu i jest zimny ;/ myślicie, ze to moze byc wina pompki ?
;)
patrycjusz1992
Nowicjusz

Miejscowość: Słubice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uwaga na dzieci na drodze wracające lub idące do szkoły!
    Skończyły się wakacje, a to oznacza, że z początkiem roku szkolnego (od 2 września w tym roku) na przejściach dla pieszych pojawiło się więcej dzieci. Są one szczególnie narażone na niebezpieczeństwo – rozkojarzone ...
    Jak zmienia się Toyota GT86 Kuby Przygońskiego zimą
    "Przerwa zimowa to najważniejszy moment w rozwoju technologicznym, bo wtedy wprowadzamy wszystkie duże zmiany. I tak się dzieje w każdej dziedzinie motorsportu" mówi Kuba Przygoński, który szykuje swoją Toyotę ...