GOLF II PRoblem z falowaniem silnika

28 Lip 2010, 09:12

Witam!

Mam golifka II. Mam problem gdyż faluje mi silnik. Nie jest to falowanie, które przeszkadza bo ani samochód nie gasnie ani nie traci obrotów podczas jazdy ale w zimę napewno da się to we znaki.

Wymieniłem dzisiaj świece i nie pomogło. Kable są w miarę w ładnym stanie więc nie sądze, żeby było to to. Pod kopułką też jest ok.

Czy może to być przez dziurawe coś od dopływu powietrza?

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Tu jest link do tego co mam pod maską. Ta rura co dochodzi do silnika od dopływu powietrza chyba w lewym dol;nym rogu widać, że jest z takiej gąbki czarnej. Nie widać tego na fotce ale u doły ta gąbką jest cała rozerwana i wychodzi z niej taka posiatkowana rurka. Czy może to przez to falowac mi silnik?

Opisałem moje podejrzenia tak jak umiałem. Myślę, że Ci co znają te samochody zrozumieją i mi pomogą.

Pozdrawiam i z góry dzięki.

Ten temat jest drugi raz, bo administratotr go przesunął do śmietnika. Myślę, że w tym miejscu już jest ok. ;)
mariopop12
Początkujący

Miejscowość: Gdynia

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    R5 Turbo 3E - auto stworzone do driftu
    R5 Turbo 3E łączy w sobie ultratechniczny design i wybujałe formy z licznymi odniesieniami do sportu samochodowego oraz do świata gier wideo. Takie połączenie przenosi showcar w sferę nowoczesności i technologii na pograniczu ...