Golf II vs. Renault 19.

03 Lip 2008, 09:27

Witam... od jakiegoś czasu szukam pierwszego auta dla siebie posiadam już jakieś fundusze na ten cel... Kiedyś pytałem się na tym forum o Golfa 2. ( https://www.forumsamochodowe.pl/viewtopi ... 4550#54550 )Powiem szczerze że autko mi się podoba, jednakże zwrócono moja uwagę na Renault 19.

Podstawową dla mnie sprawą jest to żeby auto miało LPG, 4/5 drzwi. reszt wyposażenia mile widziana 8) . Kryteria oceny auta to: niezawodność, dostępność części, przyczepności prowadzeni na drodze, spisywanie się z LPG.

Wiadomo cudów nie wymagam..../

Jaka jest wasza opinia na ten temat które autko jest lepsze Golf II czy może Renault 19???
andziom89
Nowicjusz

Miejscowość: Domasłów

03 Lip 2008, 10:19

Jeśli stawiasz na wygodę to Renault 19, a jeśli na dynamikę jazdy w zakrętach to Golf 2. Renault ma miękkie zawieszenie więc lepiej będzie Ci się jeździło po tych naszych "dziurach" a Golf2 w standardzie gazowe amortyzatory i twarde sprężyny. A poza tym Renault ma dużo słabszej jakości blachy
Jest ryzyko, jest zabawa...
Smakoszek
Aktywny

Miejscowość: WPN

03 Lip 2008, 11:02

Oba samochody są fajne, i podobaja mi się. Jednak ja poszukałbym dobrego egzemplarza Golfa II, ale naprawdę zadbanego. Golf II to według mnie gwarancja niezawodności.....
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

03 Lip 2008, 12:52

A powie mi ktoś jak jest z częściami i LPG w tych autkach???
andziom89
Nowicjusz

Miejscowość: Domasłów

03 Lip 2008, 14:25

Golf 2 - Częsci tanie jak na zachodni samochód, a i tak często z nich nie korzystasz jak trafisz na dobry egzemplarz samochodu. A gaz bez szwanku pracuje ponad 2 lata, silnik 1.8RP spala ok 9.5l gazu na 100km przy normalnej jeździe, no może troche więcej niż normalnej w moim wykonaniu..
Renault - francuski samochód, stylistyka mi się podoba nadwozia a co z częściami to niestety ie mam żadnego pojęcia na ten temat
Jest ryzyko, jest zabawa...
Smakoszek
Aktywny

Miejscowość: WPN
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

"Yellow boxy" na drogach - co to takiego?
    W Szczecinie pojawiły się tzw. "Yellow boxy" mają one na celu poprawę przepustowości ruchu w godzinach szczytu. U nas projekt pilotażowy ma pokazać czy takie rozwiązanie sprawdza się. Jeżeli okaże się że tak, a ...