Witam. Tak jak w temacie - Golf III z silnikiem 1.6 benz+gaz, rok '93. Podczas jazdy gdy wrzucałem na luz i obroty spadały silnik gasł. Przy odpaleniu nie było żadnego problemu. Za każdym razem gdy były niższe obroty auto natychmiastowo gasło. Dziś jadąc do mechanika samochód zgasł i po odpaleniu nawet na wysokich obrotach pada. Wszystkie płyny sprawdzone, olej jest, do wymiany jeszcze troszkę. Nie wiem nawet od czego zacząć sprawdzanie. Jeśli o mechanikę chodzi to jestem "zielony". Dla wielu osób to może być coś błahego jednak ja nigdy silnikami się nie zajmowałem.
KaeSiak93 napisał(a): Jeśli o mechanikę chodzi to jestem "zielony". Dla wielu osób to może być coś błahego jednak ja nigdy silnikami się nie zajmowałem.
Oddaj w takim razie auto do mechanika. Wygląda mi to na problem z wolnymi obrotami. Może to być silniczek krokowy, filtr paliwa, filtr powietrza, ciśnienie paliwa itd itd.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
Czy serwisowanie w ASO się opłaca? Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
BMW i3 Concept Coupe - nieograniczony dostęp do sieci Dzięki funkcjom systemu BMW i ConnectedDrive model BMW i3 Concept Coupe ma nieograniczony dostęp do sieci. Przy w pełni naładowanych akumulatorach układ napędowy BMW eDrive, w który wyposażono BMW i3 Concept Coupe, ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.