Golf III 1,6 GT 1995

27 Lip 2007, 23:32

Nie wiem do końca czy to jest jakiś problem ale wydaje mi sie ze mam za duże obroty na wysokich biegach. Gdy osiągam około 120 km/h obroty sięgają nawet 4 tys. Jak to można zmniejszyć :?: :?
stachursky
Nowicjusz

• 28 Lip 2007, 07:14

Ja mam seat corbobe 1,6 jest tak samo :P
    Kiedys w to wnikalem ,ale chyba tak powinno byc :?
    wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
    turbojajko
    Początkujący
    Awatar użytkownika

28 Lip 2007, 08:36

stachursky: zwykle w takiej sytuacji pomocna jest zmiana biegu na wyższy - jeśli masz, lub patrzenie na obrotomierz zamiast prędkościomierza... :D :lol: :wink:
    ... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
    czerepach
    Aktywny

Miejscowość: Mosina

28 Lip 2007, 10:52

lub: obrotomierz zawyża albo prędkosciomierz zaniża :lol: albo to i to
    Death Angel
    Początkujący

28 Lip 2007, 11:16

czerepach napisał(a):stachursky: zwykle w takiej sytuacji pomocna jest zmiana biegu na wyższy - jeśli masz, lub patrzenie na obrotomierz zamiast prędkościomierza... :D :lol: :wink:

Wielkie dzięki - tylko że troche ciężko zmienić z piątki na szóstkę, co nie :?: :twisted: :twisted:
    stachursky
    Nowicjusz

28 Lip 2007, 18:11

to moze "R - rakieta " :lol: jak nie masz szostki 8)

Powaznie - nie wiem jak powinno byc , jak masz swierzy olej silnikowi nie dzieje sie nic zlego.
    Ponoc monowtryski lubia obroty ok 3000, i chyba benzyna ogolnie tez.

Ostatnio moja "korbką " przejechalem ok 150 km na obrotach ok 3000-3500 na 5 biegu i spalila normalnie .
    Moja opinia wszystko jest ok . :roll:
    wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
    turbojajko
    Początkujący
    Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      System otwierania samochodu aplikacją na telefon
      Toyota, największy producent samochodów na świecie, jest zainteresowana inwestowaniem w nowe formy korzystania z samochodów, takie jak car-sharing. Z myślą o usprawnieniu takich usług opracowała nowy system ...