Opel Astra Tylne sprężyny, czy pomogą?

21 Maj 2007, 20:25

Posiadam Astrę hatchback z 1992 roku. Wymieniłem amortyzatory na nowe i wizualnie tył auta nie podniósł się do góry. Problem polega na tym, że mam założone tylne nadkola, przy tym 15" felgi z oponami 195/65 i opony obcierają o nadkola już przy niewielkim już obciążeniu auta, jeśli są jakieś doły na drodze lub na zakrętach. Czy wymiana sprężyn na nowe może mieć wplyw na wyeliminowanie tej usterki?
jwlalek
Nowicjusz

• 28 Maj 2007, 06:59

no pewnie taki sam problem miałem z OPEL VECTRA 8)
    Daroo
    Początkujący

28 Maj 2007, 19:14

Dzięki Daroo :)
    jwlalek
    Nowicjusz

28 Maj 2007, 20:38

Niema za co zawsze do usług :P A już wymieniłeś??
    Daroo
    Początkujący

28 Maj 2007, 20:46

Jeszcze nie wymieniłem, na razie jestem za granicą ale jak wróce to od razu to zrobię (w lipcu dopiero). Muszę jeszcze tylko poszukać dobrych sprężyn w dobrej cenie. Pozdrawiam
    jwlalek
    Nowicjusz

27 Lip 2007, 21:31

Nowe sprężyny pomogły (jedna ze starych była pęknięta).

Poza tym często pojawia mi się problem z "łącznikami" drążka stabilizacyjnego z wahaczem. "Łączniki" te po prostu są plastikowe i pękają. Niestety nie ma na to rady :( Dobrze, że jest to tania część i w dodatku samemu można to wymienić :)
    jwlalek
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

TOP 5 - trendy w projektowaniu współczesnych miast
      Współczesne miasta podlegają nieustannym zmianom, a projektanci miejskiej infrastruktury muszą za nimi nadążać. Mieszkańcy oczekują tworzenia przyjaznych miejsc sprzyjających zdrowiu i dobremu samopoczuciu, a równie ...
      Design Vision GTI - światowa premiera nad Wörthersee
      Zlot GTI Wörthersee to kultowa impreza dla pasjonatów motoryzacji. W 2013 roku spodziewanych jest około 150.000 fanów modelu GTI. W dniach 8-11 maja austriackie Reifnitz będzie dla nich prawdziwą mekką. ...