Golf III 1,9 TDI 110KM - na co zwracać uwagę?

18 Lut 2010, 23:07

MajkPZM napisał(a):Kolejny co wierzy w to, że mozna kupic Golfa IV TDI za 13.000 :lol:

A co ? może się nie da ?

Żaden problem jedziesz na giełdę i tam jest ich mnóstwo zresztą na allegro też ich nie brakuje
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka

19 Lut 2010, 10:26

parę razy już natrafiłem na Golfa 3 z tempomatem, ale ten co jadę oglądać akurat go nie ma, mały szczegół, nie jest to niezbędne, natomiast co do golfa 4 za 13 tys. - no cóż, miałem wydać 10 tys., 11,5 to maksimum moich możliwości, poza tym wolę lepiej zachowane i wyposażone auto 2 lata starsze, niż okrojonego golfa 4 ze słabszym silnikiem, bo lepszego za tą cenę raczej się nie znajdzie
lyncior
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice

19 Lut 2010, 10:49

Za 13 może i nie ale za 15 znajdziesz TDI 90 koni a jak byś dobrze poszukał to i 110 koni.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

21 Lut 2010, 17:21

heh no cóż auto które oglądałem okazało się troche kiepskie, miało sporo wad, a gość nie chciał zejść poniżej 11 tys. Za to wpłaciłem zaliczke na Golfa III kombi z silnikiem 1,9 TDI 90KM, rocznik 1999, świeżo sprowadzony i naprawdę bardzo ładnie zachowany z klimą, ABSem, wspomaganiem, centr. zamkiem i jestem strasznie podjarany bo być może w środę już go odbiorę. :)
lyncior
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice

21 Lut 2010, 17:41

Czyli jeden z ostatnich egzemplarzy bo Golfy III Kombi przestali produkować własnie w 1999r.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

21 Lut 2010, 20:04

lyncior-bardzo dobre podejscie do tematu,za 13 tyś nie kupisz dobrego Golfa IV,za takiego trzeba dac około 16. Osobiście nie podobają mi sie te kombiacze,ale jeśli autko jest w dobrym stanie to czemu nie.
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak dobierać i wymieniać wycieraczki samochodowe?
    Polecam fajny poradnik dotyczący doboru i wymiany wycieraczek. Załączam również filmik Na rynku dostępnych jest wiele rodzajów wycieraczek, różniących się od siebie typem mocowań, długością piór, ...
    Nissan silniki SR20DE / SR20DET / SR20VET
    Cztery cylindry w układzie rzędowym. Pojemność: 2 litry. Zalety: dobry potencjał do tuningu, dostęp do części zamiennych. Silniki z serii SR20 to jedne z najbardziej uznanych silników Nissana z lat dziewięćdziesiątych ...

25 Lut 2010, 22:33

sa golfy 3 z tempomatem wlasnie takiego posiadam
japus22
Nowicjusz

Miejscowość: Parczew