Prośba o ocenę oferty VW Golf IV

18 Lut 2010, 21:19

Witam.
Proszę o ocenę tej oferty, mam niedaleko a wujek szuka samochodu i utknął na tym.
Byliśmy dziś i wydaje mi się ok, jedyne co mnie bardzo zastanawia to brak napisów na tylnej klapie o co niestety zapomniałem zapytać, silnik pracuje równo, pali elegancko, no i nie ma widocznych wycieków.
Proszę o każdą sugestię i nie wybierać w słowach, pisać proszę prosto co wydaje sie wam nie tak.
Koleś założy gratis hak do niego bo wujkowi takiego potrzeba i cenę opuści 500 zł.
We troje żeśmy patrzyli na niego z każdej strony i wydaje się wszystko mniej więcej spasowane albo wszyscy ślepi jesteśmy.
Przebieg... nie wiem co myśleć ale od siebie dołożyłbym ze 100 tyś.
Za każdą sugestię z góry dziękuję.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

18 Lut 2010, 21:28

Nie moge powiedzieć dokładnie ale obudowa lusterek wydaje mi sie inna z jednej strony,brak znaczków z tyłu możliwe że taki element tuningu biorąc pod uwage tuningowy przedni zderzak i zastanawiają mnie przednie lampy (żarówka pewnie przepalona) i przebieg napewno kręcony.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Lut 2010, 21:33

Zwróciłeś uwagę na maskownice poduszki w kierownicy
Bo właśnie ona nie daje mi spokoju wygląda na nową w porównaniu z resztą wnetrza
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka

18 Lut 2010, 21:37

Właśnie wiekszość aut z poduszką ma maskownice przeważnie w innym odcieniu niż reszta.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

18 Lut 2010, 21:38

[link do oferty na Allegro wygasł] Tutaj drugie ogłoszenie tego auta może lepiej widać coś.
Nie przyglądnąłem się szczególnie tej maskownicy ale wyglądała na niczym nie wyróżniającą się od reszty.
Proszę kontynuować.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

18 Lut 2010, 21:42

barol91 napisał(a):Właśnie wiekszość aut z poduszką ma maskownice przeważnie w innym odcieniu niż reszta.

No ale aż do tego stopnia

samochód 11 letni powinien mieć jakieś ślady użytkowania min. na kierownicy a ta jest jak nówka
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Adaptacyjne reflektory LED
    Dzięki zastosowaniu diod LED, reflektory mogą być o wiele mniejsze i mieć praktycznie dowolny kształt. Ze względu na niski pobór mocy, niższe jest również zużycie paliwa. W zależności od zastosowanych rozwiązań, ...

18 Lut 2010, 22:06

chłopaki podepnę sie pod temat chce kupić sobie Golfa co o tych sądzicie czy warte są ceny
[link do oferty na Allegro wygasł]

/item911227950_sprzedam_golfa_iv_1_4_benzyna_zarejestrowany_oc.html

którego można by kupić ?

jeszcze ten
karino3
Nowicjusz

Miejscowość: podlaskie

18 Lut 2010, 22:17

Spoko, jednak mi zależy na w miarę szybkiej odpowiedzi, do niedzieli pasowało by mieć jakieś argumenty konkretne w rękawie zarówno za jak i przeciw temu samochodowi.
Czekam na dalsze wypowiedzi.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

18 Lut 2010, 22:27

Szkoda, że sam nie zrobiłeś zdjęć bo z tych to wynika tyle, że to Golf i niewiele więcej. Jeśli jednak chcesz żebyśmy koniecznie wróżyli to proszę: wnętrze wygląda na zmęczone, nie podoba mi się pasowanie przodu (szczególnie wokół lewej lampy). Skręcony licznik. Emblematy pewnie zdjął - podłogę w bagażniku oglądałeś? Podłużnice całe?
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Rok produkcji: 2013

18 Lut 2010, 23:02

Ta kierownica jest jak najbardziej ok bo jest z innego materiału, a waidomo że nie wyciera się tak jak kółko więc nie widzę tu nic dziwnego. Co do lampy to nie widać na zdjęciu zbyt dużo, trzeba zobaczyć na żywo. Barol a co z tymi lusterkami jest nie tak?
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

18 Lut 2010, 23:18

Prawe lusterko wydaje mi sie być bardziej zaokrąglone niż lewe.
Barol
Awatar użytkownika

18 Lut 2010, 23:29

Bo one są różne. VW tak ma ;)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Rok produkcji: 2013

18 Lut 2010, 23:49

Kierunkowskaz napisał(a):Ta kierownica jest jak najbardziej ok bo jest z innego materiału, a waidomo że nie wyciera się tak jak kółko więc nie widzę tu nic dziwnego. Co do lampy to nie widać na zdjęciu zbyt dużo, trzeba zobaczyć na żywo. Barol a co z tymi lusterkami jest nie tak?

O a to ciekawe bo kolega ma IV i kierownica z PP różnią się w minimalnym stopniu a na liczniku 250 tyś km a tu przy 160tyś km taka różnica coś to podejrzane
Ale nie będę się kłócił bo może akurat tak to zdjęcie wyszło a w realu całkiem inaczej jest :)
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

18 Lut 2010, 23:55

Nie powiedziałem że ten przebieg jest autentyczny :) Chodziło mi o to że poduszka jest raczej oryginalna :) A lusterka to przecież normalne że jedno duże a drugie małe :)
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

19 Lut 2010, 00:00

Z lusterkami to się nie dziwie bo VW i Audi tak mają

Ale przebieg może być kręcony w bo na zachodzie nikt nie kupuje diesla żeby robić 14 tyś km rocznie tam samochód musi na siebie zarobić
Jeżeli ktoś wie że będzie robił małe przebiegi to kupuje benzyniaka
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika