Golf III 97 poduszka powietrzna

06 Gru 2007, 22:29

Mam problem z poduszką powietrzną pazsażera (tak wykrył komputer) podczas jazdy zapalila mi się kontrolka od poduszek. Na serwisie sprawdzili elektryke i komputer sam usunął usterkę. Po tygodniu to samo okazało się że poduszka do wymiany że niby się tego nie naprawia koszt to 3160 PLN. Pogadałem z kumplem i podpiwedzial mi że maił podobny problem z poduszką i ze wymienil sensor poduszki i że to on z reguły jest odpowiedzialny za neidziałanie poduszki. Poszukałem info o senseroach i zauważyłem że w moim przypadku dwie poduszki obsługuje jeden sensor więc myśle że gdyby on był zepsuty to nie działala by również poduszka kierowcy. Mam wobec tego pytanie. Co może być przyczyną usterki. Czy jest to sensor czy jednak trzeba wymienić poduszkę a może poduszkę i sensor. Osobiście uważam że skoro komputer sam niweluje usterkę bez ingerencji czlowieka to jest to jakaś błacha usterka do naprawienia. Proszę o pomoc
liptoms
Początkujący

• 06 Gru 2007, 23:56

Po pierwsze - komputer nic sam nie naprawi - za jego pomocą można rozpoznać błędy,ich przyczynę i je usunąć.
    Po drugie - tak jak się dowiedziałeś,poduszek się nie naprawia,tylko wymienia.
    Jeżeli jest coś nie tak ze sterowaniem poduszki,to po kodzie błędu należy dojść przyczyny i ją usunąć.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...