Golf III muli na gazie

09 Lip 2010, 13:19

Witam wszystkich. Mam taki problem pól roku temu kupilem golfa 3 1.8 75km benz gaz na poczatku wszystko ok az zaczal palic 15 gazu wiadomo zawitalem do gazowcow ale oni tez duzo poradzic nie umieli po wymianie filtra gazu wkladu reduktora rozpylacza gazu emulatora komputera bo lapal bledy i na benz nie chcial chodzic chodzi niby fajnie ale jest jeden mankament na benzynie idzie jak przecinak jakby mial z 90km ale na gazie pali te 10.5 litra srednio ale nie jedzie tylko muli trzeba mu zawsze deptac o wyprzedzaniu nie ma mowy w szczegolnosci na 2 to muli chyba najbardziej jak wciskam gaz do konca to przez chwile trzyma te 2,3tys obrotow i po 10sek powioooowi przyspiesza instalacja lovato filtry oleje paski swiece kable wn wszystko jest wymienione a on jak mulil tak muli prosze o pomoc pozdrawiam wszystkich.
kamilos1001
Nowicjusz

Miejscowość: wejherowo

09 Lip 2010, 16:22

Ogolnie wiadomo że auta są słabsze na gazie ja mam ibizae 1.4 z gazem i tez na benzynie idzie jak głupia (nieźle jak na 1.4) a na gazie masakra ale autko jest zdrowe.
wsiadając do samochodu włącz silnik i nie zapomnij włączyć myślenia ...
smailer
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: ok Kalisz

10 Lip 2010, 09:57

A bardziej odpowiedniego działu dla tego problemu nie ma czasami na forum?
Przeniesiono.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

10 Lip 2010, 10:32

Ja wiem i kazdy to wie ze na gazie samochod jest slabszy ale nie tak ze jego bariera predkosci konczy sie na 120 nie mozna wyprzedzic zadnego samochodu mialem kiedys cieniasa 700 to golf na gazie idzie jak ten cienias a na benzynie wszystko jest ok
kamilos1001
Nowicjusz

10 Lip 2010, 16:09

No to jest kwestia regulacji układu gazowego. Musisz skoczyć do tego co zakładał gaz i niech Ci gazownie wyreguluje...
wsiadając do samochodu włącz silnik i nie zapomnij włączyć myślenia ...
smailer
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: ok Kalisz

11 Lip 2010, 20:37

no juz tam zawitalem jest ilealnie wyregolowany ale jednak nie moze przebic tego mulenia moze to jakies zwarcie ktore nie pozwala na uzyskanie odpowiedniej mocy na danych obrotach
kamilos1001
Nowicjusz