Witam, wszytskich serdecznie w moim temacie. Mam takie problem z moim volvo v40. Silnik 2.0 16v 140km, instalacja gazowa II generacji D.T. GAS System, założony blos. Auto jeździło normalnie instalacja od 4 lat serwisowana, aż zaczęły sie wystrzały i nierówna praca na wolnych obrotach. Powędrowałem więc do mechanika. Znajomy serwisant (obecnie nikt nie serwisuję w Krakowie tej instalacji), któremu został program i który montował tą instalację parę lat temu, próbował ją ustawić ale, problem nie znika. Silnik nie dopala, ma typowe objawy, przy energicznym dodaniu gazu takiego pyrkania, aż wejdzie na wysokie obroty. Przy kilkakrotnym szybkim dodaniu gazu zdarza sie wystrzał i gaśnie. Przy spokojnym dodawaniu gazu wchodzi na obroty normalnie. Jeśli podczas jazdy przełączę na gaz i jadę na niższym biegu by obroty były min 3 tyś po jakimś czasie traci moc i muszę wrócić na benzynę. Serwisant stwierdził że gaz jest ustawiony i wyczyszczony i to problem auta lub elektryki. Wymieniłem więc kable zapłonowe, świece dwa razy najpierw NGK, ale po tygodniu kupiłem oryginalne volvo, wymieniłem filtr powietrza, sprawdzałem też cewki u elektryka, i ciśnienie na tłokach po 15 na wszystkich... dodam że na wolnych obrotach silnik pracuje równo i na gazie i na benzynie. Proszę pomóżcie, bo mnie
cena benzyny zjada....