Golf III -nie chce zapalic

10 Mar 2009, 13:32

hej.potrzeba mi pomocy. wsiadam dzis rano do auta a on jak na zlosc nie chce zapalic. czy moze byc to spowodowane przechyleniem samochodu przez co nie doplywa benzyna ?? pomocy :(
pisklaczek88
Nowicjusz

• 10 Mar 2009, 16:42

Wątpie. Musi dochodzić paliwo, powietrze i przeskakiwać iskra na świecy ;) już wiesz co sprawdzać :P Ja bym zaczął od przeglądu przewodów WN.
    karlone
    Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

10 Mar 2009, 17:59

Jeżeli samochód jest przechylony,a w baku masz mało paliwa,to jest możłiwe,żeto przez ten przechył.Pompka nie możezassać paliwa w odpwiedniej ilości,aczkolwiek,jeżeli przegrody w baku nie są pognite i są w całości,to takie coś nie powinno się zdarzyć.Ale wiadomo,że z wiekiem z samochodami różne rzeczy się dzieją.Takie gnicie przegród w baku często zdarzało się w np. Polonezach i wystarczył np. zjazd z jakiejś drogi na inną po zakręcie i z górki.Wówczas silnik zaczynał przerywać,a nawet gasł.
    Ale warto też sprawdzić jak koledzy pisali iskrę i czy paliwo dopływa do komory spalania,czyli czy pompka podaje wogóle paliwo.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

11 Mar 2009, 01:06

tak dla wiadomosci jestem kobieta :)) doszlam juz co jest powodem tej awari :)) mianowicie rozrusznik. dziekuje za info :)) pozdrawiam
    pisklaczek88
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Pierwszy śnieg - kilka dobrych rad dla kierowców
      Jak pierwsze opady śniegu wpływają na sytuację na drodze? Większość kierowców jeździ wolniej. Dzięki temu na drogach jest mniej ofiar śmiertelnych, natomiast odnotowuje się więcej stłuczek. Przypominamy, jak jeździć ...