Golf III -nie chce zapalic

10 Mar 2009, 12:32

hej.potrzeba mi pomocy. wsiadam dzis rano do auta a on jak na zlosc nie chce zapalic. czy moze byc to spowodowane przechyleniem samochodu przez co nie doplywa benzyna ?? pomocy :(
pisklaczek88
Nowicjusz

• 10 Mar 2009, 15:42

Wątpie. Musi dochodzić paliwo, powietrze i przeskakiwać iskra na świecy ;) już wiesz co sprawdzać :P Ja bym zaczął od przeglądu przewodów WN.
    karlone
    Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

10 Mar 2009, 16:59

Jeżeli samochód jest przechylony,a w baku masz mało paliwa,to jest możłiwe,żeto przez ten przechył.Pompka nie możezassać paliwa w odpwiedniej ilości,aczkolwiek,jeżeli przegrody w baku nie są pognite i są w całości,to takie coś nie powinno się zdarzyć.Ale wiadomo,że z wiekiem z samochodami różne rzeczy się dzieją.Takie gnicie przegród w baku często zdarzało się w np. Polonezach i wystarczył np. zjazd z jakiejś drogi na inną po zakręcie i z górki.Wówczas silnik zaczynał przerywać,a nawet gasł.
    Ale warto też sprawdzić jak koledzy pisali iskrę i czy paliwo dopływa do komory spalania,czyli czy pompka podaje wogóle paliwo.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

11 Mar 2009, 00:06

tak dla wiadomosci jestem kobieta :)) doszlam juz co jest powodem tej awari :)) mianowicie rozrusznik. dziekuje za info :)) pozdrawiam
    pisklaczek88
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak powstają aluminiowe felgi?
      Koła należą do najbardziej obciążonych i nieustannie narażonych na uszkodzenia, a zarazem najważniejszych dla bezpieczeństwa elementów samochodu. Poniżej wyjasniamy, jak powstają lekkie i niezwykle wytrzymałe, aluminiowe ...