Golf III Problem z odpaleniem benzyna

30 Gru 2006, 15:49

Witam. Mam problem z odpaleniem golfa III, benzyna bez instalacji LPG. Silnik to 1.6 rocznik 94. Nie mogę stwierdzić w czym jest problem. Auto odstawione , następnego dnia juz nie chciało odpalić. Nie wiem czy to jest istotne ale , dwa razy zdarzyło się że po dosłownie po paru minutach od zgaszenia nie chciał palić. Raz odpalił, ale od pycha, a drugi raz dosłownie po odczekaniu chwili na powiedzenie " co jest??". Nie wiem czy te dwie sytuacje mają związek. Na początku powiedziano mi, że przyczyna jest układ wtrysku paliwa. Wiec szukałem całego układu, podczas poszukiwań wtrysku nasuwały się kolejne przypuszczenia: komputer, czyjniki temp., sonda, silnik krokowy w układzie wtrysku. Trzeba przyznać,że jakiś czas temu wskaźnik od temperatury przestał się wychylać. jeśli chodzi o silnik krokowy coś w momencie włączenia kontorolek tyrkotało w części wtryskowej, ale to tylko dwa razy. Aha iskra jest paliwo też jest, za każdym razem gdy następuje próba odpalenia zalewane są świece, benzyna pojawia się na kolektorze. Pierwszy obrót jaki wykona silnik robi jakby miał odpalić. Proszę o pomoc lub próbę wskazania na jaką z cześć najpierw skupić uwagę gdyż koszt wymiany wszystkich trochę zwala z nóg.
Deloox
Nowicjusz

02 Sty 2007, 16:35

Witam miałem podobny problem też w VW Golfie ale 1.4 93r. na jedno-punkcie, robiłem cuda i gdzieś wyczytałem że to styki przy komputerze a więc zdjęłem tą całą kostkę no i wszystko jak i w kostce i pw samym komputerze wyczyściłem gdyż faktycznie były zaśniedziałe i problem znikł odpalił z pierwszego kluczyka proszę spróbować nie zaszkodzi
pozdr....... szafirek
szafirek
Nowicjusz

06 Lip 2010, 19:08

Do wszystkich użytkowników Golfa,którzy mają problem z rannym odpalaniem..Proszę sprawdzić czujnik temperatury.Posiadam Golfa 3 1,8 benzyna 1993r. Zaczęłam mieć problem z rannym odpalaniem.Mechanik postawił diagnozę,że to pompa paliwa którą wymienił.Niestety rano był ten sam problem. :cry: Odwiedziłam kilka warsztatów i każdy mówił co innego: czujnik Halla,cewka,moduł,krokowy.Okazało się,że to tylko czujnik temperatury.Po wymianie odpala bez problemu. :cool: Mam nadzieję,że pomogłam.
Iza-bella
iza-bella
Nowicjusz

Miejscowość: bydgoszcz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...