Golf III problem z pracą silnika na gazie !

26 Paź 2006, 15:56

Witam
Od kiedy zrobiło się chłodniej mam problem z moim autkiem a mianowicie gdy go rano zapale chwilke czekam i jade do pracy ! Po przekroczeniu 2000 obr. przełancza sie na gaz i zaczyna się problem bo gdy wcisne sprzęgło np bo trzeba się zatrzymać na światłach silnik gaśnie :( jadąc na benzynie tak się nie dzieje a co ciekawe problem znika jesli silnik osiągnie tempreature powyzej 60 stopni :) więc dopuki się nierozgrzeje muszę jechać na benz ale wracając do tego problemu...
gdy zgaśnie cięzko jest go uruchomić co często mi się kończy rozładowaniem baterji :) ta sama sytułacja powtarza ale równiez miałem ją jak było jeszcze cieplo... gdy zapalam zimny lub jeszcze chłodny silnik i po około 2, 3 , 5 min zgasze to tez jest go cięzko odpalić !
Proszę doradźcie coś !
golf 3 1993r. 1,6 CL + GAZ
instalacja gaz od 2.5 roku
marconx
Nowicjusz

• 26 Paź 2006, 22:11

regulacja składu mieszanki LPG powinna rozwiązać problem.
    pozdro 8)
    Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
    grzestv
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
    Auto: nie mam

27 Paź 2006, 20:29

marconx napisał(a):ta sama sytułacja powtarza ale równiez miałem ją jak było jeszcze cieplo... gdy zapalam zimny lub jeszcze chłodny silnik i po około 2, 3 , 5 min zgasze to tez jest go cięzko odpalić

W tym przypadku chodzi auto na benzynie? czy już przełącza się w międzyczasie na gaz?
    Pozdro. Kacper
    Kacper
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
    Miejscowość: Warszawa - okolice
    Prawo jazdy: 14 09 1997
    Auto: Volvo S40
    Silnik: 2.0 140KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1999