GOLF III

16 Kwi 2010, 23:01

Witam, w moim aucie Golf III z 95r. 1.8 benzyna pojawiły się 2 niepokojące efekty myślę, że są one powiązane i chodzi o pompę paliwa ale może ktoś ma inny pomysł.
Kiedy odpalam auto wskazówka obrotów podskakuje do normalnego stanu i natychmiast spada do 400-500 obrotów aby zaraz wrócić do normy, potem oraz w czasie jazdy nie dzieje się nic niepokojącego z obrotami. 2 razy zdarzyło mi się, że auto zaraz po odpaleniu od razu gasło jednak po dodaniu odrobinę gazu przy odpalaniu zaraz wszystko wróciło do normy?? :roll:
Drugi efekt który wystąpił też chyba z 2 razy w ciągu pół roku to dziwne szarpnięcie podczas gwałtownego przyśpieszania, kiedy przyśpieszam normalnie wszystko jest ok jednak kiedy ostro wcisnąłem :twisted: właśnie zdarzyło mi się tak jak by odcięcie mocy, wydaje mi się, że obroty pozostały w tym momencie bez zmian więc nie wiem o co chodzi. pozdrawiam!!
Ostatnio edytowany przez skfarek83, 17 Kwi 2010, 09:07, edytowano w sumie 1 raz
skfarek83
Nowicjusz

Miejscowość: UK
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
      Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
      Przygotuj auto do zimy
      Przed sezonem zimowym warto zainteresować się, czy nasze auto jest do niego przygotowane. A co trzeba zrobić, by tą zimę przejeździć bez problemów? O oponach zimowych pisał nie będę, bo to temat znany każdemu. ...