Golf IV 1.6 sr nie chce jechać na 5 biegu

21 Kwi 2019, 15:12

Witam!!
Golf 4 '99 1.6 sr +lpg na 5 biegu obroty sięgają max 3800 i prędkość 130km i nie che wkręcać się dalej.
NA niższych biegach jest ok. Śmiga dobrze.
Wymieniony rozrząd komplet, sprzęgło, skrzynia biegów, świece + kable
przepustnica, czujnik położenia wału korbowego. Sprawdzałem ciśnienie tez jest dobrze.
MIKE
mike19872
Nowicjusz

• 23 Kwi 2019, 23:22

Na benzynie i LPG jest tak samo? Żadnej różnicy?
    Na czwartym biegu jesteś w stanie pojechać szybciej?
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!

24 Kwi 2019, 17:32

Tak gaz i benzyna to samo . na czwartym biegu jak go rozpedze to pojedzie szybciej
    MIKE
    mike19872
    Nowicjusz

26 Kwi 2019, 15:50

Obroty też się nie zwiększają? Nie czujesz żeby na którymś z biegów ślizgało się sprzęgło?
    Cichy77
    Forumowicz VIP

27 Kwi 2019, 11:12

Obroty sie nie zwiekszaj , pedał gazu do oporu i nic. Sprzegło jest nowe orginal załozylem wraz z łozyskiem dociskowym, wymieniony tez przepływomierz
    MIKE
    mike19872
    Nowicjusz

10 Maj 2019, 17:22

W moim golfie IV 1.6 stuka przy odpalaniu dwumasa. Myślicie, że da się to naprawić, czy będę ją musiał wymienić?
    winek34
    Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel Insignia z instalacją gazową LPG
      Opel Insignia z silnikiem 1.4 Turbo LPG ecoFLEX przystosowanym do eksploatacji na skroplonym propanie-butanie (LPG). Fabryczną instalację gazową można zamówić do każdej wersji nadwoziowej flagowego Opla, czyli sedana, ...

16 Maj 2019, 14:51

winek34 napisał(a):stuka przy odpalaniu dwumasa
    To już pierwsze oznaki kiedy trzeba szykować się na wymianę. Przy gaszeniu nie stuka?

Sprawdź też stan akumulatora i rozrusznika bo czasem jak są te elementy słabe to podczas odpalania mogą pojawiać się dziwne dźwięki/stuki zanim silnik złapie odpowiednie obroty. Miałem tak kiedyś w jednym samochodzie wszyscy mówili że dwumasa, a mi się wydawało że słabo kręci chociaż odpalał za każdym razem i co? P regeneracji rozrusznika problem ustąpił :)
    Cichy77
    Forumowicz VIP

24 Maj 2019, 17:52

Niestety potwierdzone przez eksperta, że to jednak dwumasa i prawdopodobnie czeka mnie wymiana całego kompletu. Tylko zastanawiam się czy mam inwestować w oryginalne części ?
    winek34
    Obserwowany