Audi A7 2013 r. 3,0 TDI Dziwny dźwięk

16 Maj 2019, 14:40

Pojawił mi się dziwny dzwięk słyszalny jak by od silnika , dzwiek pojawia się podczas wolnej jazdy i szybciej to go nie słychać , na wolnych obrotach tez go niema tylko przy wolnej jezdzie , byłem u mechanika zostala sprawdzona turbina ,wsyzstko z turbina dobrze buczenie nadal jest , czy ktos może przerabiał juz taki problem i podpowie co z tym zrobic ? Strasze irytujacy dzwięk :cry:
wojtas78
Obserwowany

• 16 Maj 2019, 18:18

wojtas78 napisał(a):dzwiek pojawia się podczas wolnej jazdy i szybciej to go nie słychać , na wolnych obrotach tez go niema tylko przy wolnej jezdzie
    Silnik raczej możesz wykluczyć. Teraz wsłuchaj się czy ten dźwięk zmienia ton jak dodajesz gazu? Może pochodzi on z układu napędowego?

Możesz podjechać na SKP i poprosić o sprawdzenie na rolkach i niech ktoś sprawdzi czy wtedy z dołu z kanału samochodu będzie go słychać?
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!

16 Maj 2019, 19:04

Dziekuje za odpowiedz , w tym rzecz ze jak stoi auto i dodaje gazu to niema tego dzwieku , jest tylko ja sie powoli jedzie .
    wojtas78
    Obserwowany

21 Maj 2019, 11:09

Dlatego zasugerowałem żeby sprawdzić na jakiś rolkach kiedy to koła będą się obracały bo dźwięk może pochodzić z układu napędowego. Wtedy na postoju zwyczajnie go nie będzie.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Czy opłaca się kupować opony używane?
      Zakup opon z drugiej ręki to tylko pozorna oszczędność. Kupowanie używanych opon i jazda na nich to najgorszy sposób na szukanie oszczędności przez kierowców. Jazda na używkach to za duże ryzyko. Kupujący nic ...