27 Kwi 2017, 13:38
Witam , posiadam Golfa , o którym wspomniałem w temacie. Otóż problem dotyczy układu dolotowego turbiny itd .. Mechanik , który się nim zajmuje stwierdził , że problem tkwi w wezach i rurach od egru w dół do intercoolera ( zakupilem te części ) wymienił , dodam , że wcześniej sprawdził turbinę i mówi , że jest sprawna a auto nadal nie ma mocy , nawet gdy przycisnę wąż od egru i dodam gazu on się nie rozpręża , czyli nie ma ciśnienia , turbinę słychać ale dziwnie , auto nie dymi ani na czarno ani na siwo. Teraz gość twierdzi , że znalazł usterkę i twki ona w komputerze sterowania silnikiem , dlatego nie włącza on turbiny i ona nie daje podciśnienia , czy takie coś może mieć miejsce ? Bo mam wrażenie , że kolezka chce mnie robić na pieniądze , dodam , że aktualnie jestem w Niemczech , płacę mu w euro i to nie mało chce, dlatego chcę zasięgnąć innych opinii ( powiem o początkowych objawach zanim stracił moc całkowicie , otóż auto zaczęło się dławić, turbina zaczęła łapać od ok 2,5 tys obrotów gdzie normalnie zaczynała startować od 1,9 tys , aż przestała całkowicie pracować , gdy wymieniałem rozrząd , zdejmowali te rury , żeby się dostać i założyć pasek rozrządu i od wtedy zaczęły się problemy bo gość zerwał zatrzask , zapchal to sylikonem i po chłopsku wkręcił wkreta jak w deskę ) może wy po tym opisie będziecie wiedzieć w czym faktycznie może tkwić problem ? Aaa ps i mówi , że auto nie chce mu się podpiąć pod komputer , a ja przed wyjazdem miesiąc temu robiłem czujnik ABS w lewym kole i gość podpiął kompa i nie było problemu ) czekam na jakieś opinie , pozdrawiam .