demirbiras napisał(a):U mnie uszczelki nie ma, na tym zdjęciu, to jest cień.
faktycznie
![Mr. Green :mrgreen:]()
na szybko zobaczyłem i wyglądało inaczej
![Razz :P]()
prawdopodobnie klapa ociera się o te miejsce i wytarło lakier.
demirbiras napisał(a):Nie wiem czemu to koroduje jak na całym aucie tylko ten błotnik miał podwójną warstwę lakieru i pewnie dlatego koroduje.
nic nie jest wieczne
demirbiras napisał(a):Czyli nie trzeba wymieniać progów, to sie da naprawić?
tak da się naprawić i nie trzeba wymieniać, wymianą jeszcze bardziej skrzywdzisz auto. Wymiana to już ostateczność jak są dziury
demirbiras napisał(a):No ok ale co do błotnika to jak lakiernik da nowy lakier to nie będzie różnic w stosunku do drzwi które mają 20 lat? czy jakieś cieniowanie musi być?
Lakier metaliczny nie zmieni swojego koloru, jest pokryty lakierem bezbarwnym który ulega matowieniu poprzez miniaturowe ryski także nowy błotnik może być bardziej błyszczący ale da się to zniwelować polerowaniem, dobranie koloru jest w rękach lakiernika, powinien dobrać żeby nie było różnicy, oczywiście najlepiej strzelić cieniowanie tylko czy jest sens pchać się w koszta przy 20 letnim gruzie? to kolejne 300 zł i dodatkowa niepotrzebna powłoka.
demirbiras napisał(a):A jest sens w tym aucie poprawiać spasowanie? typu drzwi - w 3 drzwiowej wersji opadają i potem to dziwnie wygląa, albo maska lezy krzywo bo mechanik zdejmował do naprawa mechanicznych i tak ją złożył itd..
Czy dać sobie spokój?
pewnie że jest sens, błotniki i tak będą zdemontowane więc przy montażu blacharz powinien równo to poustawiać z drzwiami i maską a co do drzwi to musisz dodatkowo zlecić aby zobaczył czy da się coś z tym zrobić.